Cum a explicat Simona Halep, eliminarea de la Roland Garros: „De aceea s-a întâmplat. Trebuie să trec peste”

Articol de Vlad Ciotoran - Publicat joi, 26 mai 2022, ora 23:54,
Simona Halep. Foto: Profimedia
Simona Halep. Foto: Profimedia

Simona Halep a declarat că scăderea nivelului de joc în meciul cu Qinwen Zheng a fost cauzată de un atac de panică.

”A fost doar un meci de tenis, trebuie să trec peste. M-am antrenat bine, am început bine, dar m-am panicat, nu știu de ce s-a întâmplat, nu a existat un motiv pentru care să am acest atac, nu am astfel de atacuri de obicei, dar s-a întâmplat acum.

Se poate să fi pus prea multă presiune pe mine și de aceea să se fi întâmplat. Am muncit foarte mult în ultima perioadă, de când am început cu Patrick, îmi doresc foarte mult să reușesc și poate și asta a contribuit. Mai am chestia asta, când îmi doresc foarte mult, să nu mai fiu eu.

O să fie bine, o să muncesc în continuare și o să vedem ce o să se întâmple. Nu a fost despre tenis, poate presiunea celor doi ani grei pentru toată lumea, accidentările de anul trecut, au fost multe momente grele și poate creierul a intrat în panică”, a declarat Simona Halep, la conferința de presă de după joc, citată de Eurosport.

Halep a transmis că rămâne încrezătoare că poate reveni la un nivel superior.

”Cred că mâine o să fiu mai puternica decât azi, nu sunt speriată. Joc foarte bine la antrenamente și probabil că am pus o presiune prea mare, o să încerc să o gestionez mai bine”, a transmis Simona Halep.

Simona Halep (locul 19 WTA şi cap de serie numărul 19) a fost învinsă, joi, cu scorul de 2-6, 6-2, 6-1, de jucătoarea chineză Qinwen Zheng (locul 74 WTA), în turul al doilea al turneului de la Roland Garros. Ultima dată când românca părăsea competiția încă din această fază se întâmpla în  2015.

Qinwen Zheng va evolua în turul al treilea cu învingătoarea meciului dintre franţuzoaica Alize Cornet, locul 40 WTA și letona Jelena Ostapenko, locul 13 WTA şi cap de serie numărul 13.

simona haleptenisroland garros