Cum a explicat Southgate alegerile care au îngropat Anglia: „Ăsta a fost criteriul pentru care au bătut cei 5”

Articol de George Drafta - Publicat luni, 12 iulie 2021, ora 08:43,
Sursă foto: Profimedia
Sursă foto: Profimedia

Italia a câștigat Euro 2020 după ce englezii au irosit cu nonșalanță trei lovituri de la 11 m, la penaltyurile de departajare. 

Southgate a fost sub tirul tuturor după eșecul Albionului. Doi dintre cei care au ratat au fost trimiși în teren special pentru a executa de la punctul cu var, iar ultimul pe lista trăgătorilor a fost un puști de 19 ani. Selecționerul gazdelor s-a apărat la final.

„Eu i-am decis pe cei care au executat penaltyurile în baza a ce au făcut la antrenamente. Am câştigat împreună ca echipă şi nu am reuşit ca echipă să câştigăm în seara asta. Însă în ceea ce priveşte loviturile de departajare, este decizia mea. Este responsabilitatea mea. În acest moment durerea înfrângerii este imensă”, a recunsocut Southgate pentru BBC imediat după joc.

Sursă foto: Profimedia

 

Istoria parcă s-a repetat pentru Southgate la al doilea său turneu final pe banca englezilor. În semifinala Cupei Mondiale contra Croației, din urmă cu trei ani, Anglia a marcat la fel de rapid, a fost egalată tot la jumătatea reprize secunde iar apoi a cedat în prelungiri.

„Voiam să-i oferim ţării încă o seară specială şi nu am reuşit. Suntem extrem de dezamăgiţi. Jucătorii au dat totul. Uneori au jucat foarte bine, alteori nu am ţinut mingea destul de bine, în special la începutul reprizei a doua, dar nu putem acuza pe nimeni, a fost o bucurie să lucrez cu ei. Au ajuns mai departe decât s-a ajuns de mult timp, însă în acel vestiar este extrem de dureros în această seară”, a mai spus fostul fundaș.  

CITEȘTE ȘI –>> VIDEO EURO 2020 | BUCURIE MAXIMĂ PENTRU ITALIA! CHIELLINI A RIDICAT DEASUPRA CAPULUI TROFEUL MULT VISAT

angliasouthgatealegeriloteria penaltyuriloreuro 2020finalarealitatea