Cum a mai căzut un transfer încercat de FCSB: ”Suma cerută pe mine e destul de mare”

Articol de Ciprian Chirilă - Publicat sâmbătă, 12 iunie 2021, ora 19:04,
UTA Arad
UTA Arad

UTA Arad a terminat cu bine primul sezon de la revenirea în Liga 1, dar decizia de a renunța la unul dintre protagoniștii ediției de campionat l-a surprins chiar și pe acesta.

 

Alex Albu a prins 2813 minute în cele 36 de etape jucate în actuala stagiune a Ligii 1, dar clubul arădean a hotărât să se despartă de mijlocașul de 27 de ani. Jucătorul a aflat vestea din presă, după cum chiar acesta a declarat, și a fost surprins că cei de la UTA nu s-au înțeles cu Concordia Chiajna, clubul de care aparține, asupra unui transfer definitiv sau a prelungirii împrumutului.

 

De asemenea, Alex Albu a mai declarat că are oferte de la cluburi din prima ligă, dar și din străinătate. FCSB a încercat să-l cumpere pe jucător în trecut, dar a renunțat din cauza sumei de transfer cerută în schimbul său.

”După un an și jumătate, mi-am luat și eu trei săptămâni de vacanță, m-am deconectat total de fotbal și am stat alături de familie. Apoi, zilele trecute am văzut acel anunț în presă, care m-a surprins puțin. Nimeni de la UTA nu m-a sunat să-mi spună ceva, așa că l-am sunat pe Bogdan (n.a. Apostu, impresarul fotbalistului) să cer lămuriri.

 

Inițial, mi-a spus și el că nu știe nimic, dar mai apoi mi-a transmis că UTA și Chiajna nu s-au înțeles în privința mea. Știu și eu că suma de transfer cerută pe mine e destul de mare pentru fotbalul românesc, mă gândeam că – poate – se poate prelungi împrumutul. Eu aș fi dorit să rămân la Arad, nu-mi place să mă plimb în fiecare an, cu atât mai mult cu cât urma un sezon cu suporteri în tribune și aș fi vrut să simt și eu căldura lor în timpul meciurilor.

În plus, de la UTA am ajuns să fiu convocat și la echipa națională, dar și eu cred că am dat tot ce am avut mai bun pentru echipă. Asta e, UTA a fost, poate, cea mai importantă bornă din cariera mea de până cum, îi urez mult noroc în noul sezon și cine știe ce ne rezervă viitorul. Poate într-o zi voi reveni la Arad.

 

O să văd ce aleg, căci depind și de ceea ce-și dorește Chiajna în cazul meu. Au fost din nou discuții și cu FCSB, însă totul a căzut când s-a ajuns la suma de transfer cerută în schimbul meu”, a declarat Alex Albu, conform ProSport.

 

CITEȘTE ȘI –>> OFICIAL | „BĂTRÂNA DOAMNĂ” A RENUNȚAT LA MAI MULȚI JUCĂTORI, PRINTRE CARE ȘI ADI PETRE! ANUNȚUL CLUBULUI

anuntalex alebuuta aradrealitateadeclaratii