Cum a pus Gigi Becali mâna pe noua ,,perlă” de la FCSB! Cât de uşor s-a păcălit Rotaru

Articol de Mihai Cristian - Publicat marți, 24 noiembrie 2020, ora 17:56,
fcsb

FCSB s-a impus în meciul de aseară cu Gaz Metan Mediaş, scor 3-2, după un penalty obţinut de Octavian Popescu. 

Mijlocaşul de doar 17 ani a atras toate privirile la meciul de aseară. Acesta este considerat de mulţi oameni de fotbal drept un talent al deceniului.

Jucătorul ajuns în vară la FCSB a fost remarcat mai întâi de oamenii de la Craiova pe când avea doar 12, dar a ajuns la echipa din Bănie câţiva ani mai târziu.

Pe vremea când juca la Craiova, oficialii clubului nu îi permiteau jucătorului să meargă la lotul naţional de 2002, pentru a-l ascunde de cluburile din Liga 1. Mihai Rotaru, patronul Universităţii Craiova, nu şi-ar fi dorit ca mijlocaşul să ajungă la FCSB, însă nu s-a putut pune în calea transferului, pentru că fotbalistul nu aparţinea în totalitate de echipa olteană, potrivit ProSport.

Citeşte şi FCSB își poate lua gândul de la arena din Ghencea: “Categoric, poți refuza. Eu nici nu cred că s-au gândit să ceară accesul pe stadion!”

Octavian Popescu a fost doar împrumutat la echipa lui Rotaru, el aparţinând, de fapt, de Regal Bucureşti. Oferta făcută de patronul de la Craiova nu l-a convins pe jucător să semneze un contract definitiv cu gruparea din Bănie. După ce a fost sfătuit de Giovanni Becali şi Victor Piţurcă, Gigi Becali a intrat pe fir şi a pus mâna pe noua ,,perlă” din Berceni.

Gigi Becali i-a oferit mai mulţi bani lui Popescu, iar acesta a acceptat să semneze cu FCSB. La puţin timp după ce a ajuns la FCSB, acesta a şi debutat în Liga 1, reuşind să impresioneze la aproape fiecare partidă.

Nu a fost nicio trădare, ci doar o decizie rațională. Octavian Popescu a fost luat împrumut de la Claudiu Florică și Craiova avea clauză să îl cumpere. Trebuia să fie de acord și jucătorul.

 Din ce știm, Mihai Rotaru i-a oferit un salariu foarte mic, de câteva sute de lei pe lună, o propunere ridicolă pentru un fotbalist cu un potențial unic. A fost o greșeală de strategie a lor. FCSB și Gigi Becali i-au oferit mult mai mulți bani, un contract demn de prima echipă. În aceste condiții, copilului i-a fost simplu și a ales ce îi este mai bine lui și familiei lui. Pentru Claudiu Florică era același lucru, că pleca la Craiova sau la FCSB, pentru că el tot aceeași sumă primea”, mai susţin sursele celor de la ProSport.

Octavian Popescu a intrat aseară, în meciul cu Gaz Metan, din postura de rezervă şi a obţinut penalty-ul transformat de Sergiu Buş în minutul 90 al partidei. Lovitura de la 11 metri obţinută de tânărul mijlocaş a dus-o pe FCSB din nou pe primul loc în Liga 1.

Citeşte şi Ce îi lipseşte lui Şumudică în Turcia! ,,Prefer să mă lupt cu jucători de milioane de euro”

 

 

realitateabecalifcsbregal bucurestirotarucraiovagat metanpenaltyliga 1
Edi Iordanescu

Ce spune Edi Iordănescu despre preluarea unei noi echipe! Principala condiție impusă de tehnician

arena_nationala

Detalii despre voluntarii din București de la EURO 2020: „Este un moment istoric”