Dan Petrescu a vorbit despre preluarea echipei naționale: „Știți că mi-ar fi greu să fac asta!”

Articol de Alexandru Dan - Publicat sâmbătă, 17 octombrie 2020, ora 14:08,
dan-petrescu-cfr-cluj

România a pierdut în doar câteva zile atât calificarea la EURO 2020, după eșecul contra Islandei, cât și primul loc în grupa din Liga Națiunilor, după înfrângerile cu Norvegia și Austria!

Imediat după aceste rezultate slabe, au apărut și primele voci care i-au cerut demisia selecționerului Mirel Rădoi. După doar 5 partide la cârma echipei naționale, Rădoi nu știe dacă va mai continua ca selecționer, ba chiar a și declarat la finalul meciului cu Austria că dacă nu mai exista vreo îmbunătățire în jocul echipei, este dispus să cedeze banca tehnică.

Unul dintre posibilii înlocuitori pentru postul de selecționer este tehnicianul campioanei CFR Cluj, Dan Petrescu. „Bursucul” a comentat această ipoteză spunând că este un tip de antrenor care preferă să aibă activitate zi de zi și din punctul său de vedere nu i se pare potrivită postura de selecționer.

dan-petrescu

„Ştiţi că mai am contract aici, ştiţi că mie mi-e greu să lucrez la naţională, pentru că nu aş fi zi de zi la serviciu. Mie îmi place să fiu pe teren, să simt mirosul ierbii.

Dacă m-aş duce la echipa naţională vreodată, la oricare, nu numai a României, cred că trebuie să stau mai mult în birou şi pe drumuri, nu pot să stau numai în iarbă. Eu sunt bine aici, sper să scot rezultate şi să rămân cât mai mult la CFR Cluj!”, a spus Dan Petrescu în cadrul unei conferințe de presă.

România a ratat calificarea la încă un turneu final și ocupă locul 3 în grupa din Liga Națiunilor, la 5 puncte față de primele două clasate. Tricolorii au primit nu mai puțin de 7 goluri în 3 meciuri disputate (1-2 cu Islanda, 0-4 cu Norvegia și 0-1 cu Austria).

Citește și Un fost jucător al lui Dinamo regretă că a semnat cu FCSB: “Nu am fost fericit acolo!”

dan petrescuselecţioner româniaechipa nationalarealitatea
eriksen

EURO 2020 | Mesaje speciale pentru Eriksen de la vedetele mondiale din fotbal

Euro2020 D1 Group B Russia Vs Belgium, Saint Petersburg, Russia – 12 Jun 2021

EURO 2020 | Victorie fără emoții pentru Belgia în primul meci de la turneul final! Rusia, prima „victimă”