Daniel Niculae anunță care e favorita sa la Cupa Mondială: „Nu trebuie să ne îmbătăm după primul meci”

Articol de Dan Istratie - Publicat vineri, 25 noiembrie 2022, ora 15:18,
Daniel Niculae
Daniel Niculae

Fostul internaţional Daniel Niculae s-a arătat un susţinător al naţionalei Franţei la Cupa Mondială de fotbal din Qatar, precizând însă că sunt şi alte echipe valoroase şi că pot apărea chiar şi surprize.

„Favorita mea este Franţa, dar sunt multe echipe valoroase. Nu trebuie să ne îmbătăm după primul meci şi după prima victorie, pot apărea şi surprize. Cea mai mare surpriză a oferit-o Arabia Saudită. Este o competiţie interesantă, însă nu atât de interesantă decât dacă s-ar fi disputat atunci când ar fi trebuit să se dispute şi într-o ţară cu infrastructură foarte bine pusă la punct. Dar Cupa Mondială rămâne Cupa Mondială”, a declarat Niculae.

Franţa, campioana mondială en titre, a debutat la CM 2022 cu o victorie clară, 4-1 cu Australia.

Fost jucător în prima ligă franceză, la Auxerre, Monaco şi Nancy, Niculae a justificat reţinerea în joc a anumitor echipe la Cupa Mondială printr-o teamă de a nu părăsi competiţia după faza grupelor.

„Sunt echipe bune, dar, după cum ştiţi, în primele meciuri toate echipele sunt puţin reticente. E clar că sunt şi cazuri în care valoarea îşi spune cuvântul şi sunt discrepanţe mari de valoare. Dar când sunt două echipe apropiate valoric, nu se iese la atac. Pentru că dacă ai pierdut un meci şi faci egal în cel de-al doilea, rişti să fii eliminat”, a mai spus Niculae.

Preşedintele Daniel Niculae a participat vineri la lansarea mărcii de bere a FC Rapid, intitulată Giuleşteana, aceasta urmând să fie comercializată în cadrul unei reţea naţionale de supermarketuri.

daniel niculaecupa mondialafranta