Darren Cahill face reverențe în fața Simonei Halep: „Ar trebui să ajungă în Hall of Fame”

Articol de Gabriel Ion - Publicat sâmbătă, 06 aprilie 2024, ora 22:12,
Simona Halep
Simona Halep

Fostul antrenor al Simonei Halep, Darren Cahill, a vorbit despre tăria mentală de care a dat dovadă fostul lider mondial.

Simona Halep este o jucătoare care ar trebui să ajungă în Hall of Fame”, spune Darren Cahill

Australianul crede că dubla câștigătoare de turnee de Mare Șlem merită să ajungă în galeria de onoare a celebrităților din tenis.

Nu pot să o acuz că a jucat la Miami. Când stai în afara circuitului timp de 18 luni, simți că ar trebui să fii și tu acolo. Apare stresul, apare anxietatea, îți pui întrebarea dacă vei mai putea juca vreodată.

Nu îmi pot imagina prin ce a trecut. Am vorbit de multe ori despre tăria ei mentală, despre abilitatea de a se ridica de la pământ când i se întâmplă ceva rău.

După câte o înfrângere dureroasă, a doua zi Simona venea și spunea să reluăm antrenamentele. Își propunea să devină mai bună, să aibă o nouă șansă. A avut mereu această abordare pozitivă asupra carierei sale.

Dar când nu poți ieși pe teren, când ești suspendată din turnee, poate deveni incredibil de dificil din punct de vedere mental. Nu atât din punct de vedere fizic, cât mai ales mental. Este o decizie care influențează o viață.

Din punctul meu de vedere, este o jucătoare care ar trebui să ajungă în Hall of Fame. Are două titluri de Grand Slam, doi ani încheiați pe locul 1 în lume. O jucătore incredibilă. O persoană extraordinară în afara terenului.

Dacă rămânea cu suspendarea, asta nu ar mai fi fost o opțiune. E o imagine cu care rămâi pe viață. Acum a putut să își curețe imaginea.

Adevărul a ieșit la iveală. Își poate ține capul ridicat, să meargă cu încredere la fiecare turneu, la fiecare restaurant sau aeroport. Își poate continua viața așa cum merită”, a spus el, într-un interviu pentru Digi Sport.

darren cahill