David Popovici rămâne modest și după al doilea titlu mondial: „Sunt un tip banal, capabil să inspire oameni”

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat miercuri, 22 iunie 2022, ora 20:04,
David Popovici
David Popovici

David Popovici a câștigat două titluri mondiale în 3 zile, în probele de 200 m și 100 m. A modificat de mai multe ori recordurile mondiale de juniori, dar rămâne modest.

Mă bucur că v-am făcut pe toți mândri”, a declarat David Popovici

David Popovici a devenit primul înotător care a câștigat aurul la 100 m și 200 m la aceeași ediție a Campionatului Mondial după aproape cinci decenii. În 1973, americanul Jim Montgomery reușea acest lucru la competiția care a avut loc la belgrad, în fosta Iugoslavie.

După cursa de 100 de metri m-am bucurat că s-a terminat, că am reușit să termin acest concursul în stil de campion.

Mă bucur că lumea m-a urmărit, că s-a difuzat la tv și milioane de români m-au susținut. Mă bucur că v-am făcut pe toți mândri.

Urmează un sezon încărcat, pe care abia îl aștept. În viitorul foarte apropiat iau o scurtă pauză ca să refletez alături de cei din echipa mea la ce s-a întâmplat”, a declarat David Popovici la microfonul tvr.

Sunt un tip banal, capabil să inspire oameni”, afirmă David Popovici

Dublul campion mondial recunoaște că nu se aștepta să câștige aurul la 100 m și 200 m în cadrul competiției care a avut loc la Budapesta. „Eram optimist înaintea concursului. Aș minți dacă aș spune că nu eram într-o stare bună.

Dar nu știam la ce nivel sunt. Este un lucru bun că mă surprind în continuare. Înotul este foarte sănătos și susțin copiii indiferent de orice sport s-ar apuca. O societate educată are o o populație sănbătoasă, gata să înfrunte și alte probleme”, a mai spus el.

Sportivul a previzat și de unde i se trage porecla „Racheta”. „Cred că a venit de la unchiul meu. Da, îmi place, iar dacă reușește să inspire lumea mă flatează.

M-aș caracteriza ca un puști care înoată repede, un tip banal capabil să facă lucruri extraordinare capabil să inspire oameni și care are în spate oameni care îl susțin”, a încheiat sportivul.

inotcampionatul mondial 2022david popovici