David Popovici, venerat de presa din străinătate: „Clasă şi forţă. Ceva ce vezi foarte rar!”

Articol de Alexandru Dan - Publicat marți, 13 iulie 2021, ora 21:00,
David Popovici,  sursa- FRNPM/Facebook
David Popovici, sursa- FRNPM/Facebook

Sportivul român a izbutit să atragă toate privirile, ca urmare a prestațiilor sale incredibile de la Campionatul European de Natație de Juniori din Italia!

David Popovici a doborât mai multe recorduri mondiale la CE de la Roma în probele individuale pe care le-a câştigat. Tânărul sportiv a făcut o cursă perfectă și în ultima probă, de 50 de metri liber, reușind astfel să își adjudece o nouă medalie de aur. A fost a patra distincție pentru înotătorul român, care a mai cucerit la Roma medaliile de aur, în probele de 100 și 200 m liber, individual și argintul, cu ștafeta de 4×100 m liber.

Evoluțiile sale nu au rămas însă neobservate, astfel că presa din străinătate a ținut să îl laude pe David Popovici pentru rezultatele sale istorice obținute în capitala Italiei.

”Clasă şi forţă. Ceva ce vezi foarte rar”, a spus George Bovell, medaliat cu bronz la Olimpiada din 2004.

”Lumea acestui sport a rămas uluită de românul David Popovici care a stabilit cea mai bună performanţă a sezonului, al 10-lea timp din istorie şi al 5-lea cu echipamentul nou din material textil. S-a născut o stea la Foro Italico. Poate cuceri o medalie olimipică la numai 16 ani” a scris şi cotidianul spaniol AS.

Impresionat a fost şi jurnalistul Cody Simpson: ”Este ireal să-l urmăreşti pe David Popovici. Copilul acesta va schimba stilul freestyle la înot. Să ajungi la 47.3 la numai 16 ani, cu asemenea graţie, este ceva de neconceput. Cred că nu realizăm încă.”

”David Popovici aprinde lumea înotului. După ce a înotat marţi un 47,56 la 100 liber, tocmai a trecut la 47,30. Acum este cel mai rapid om din lume anul acesta, înaintea lui Kliment Kolesnikov şi – da – a lui Caeleb Dressel.”, a spus și David Rieder, jurnalist specializat pe înot.

Citește și CAMELIA POTEC, PROPUNERE INEDITĂ PENTRU GUVERN, DUPĂ PERFORMANȚELE LUI DAVID POPOVICI!

david popovicideclaratiipresa strainatate