De ce nu a ajuns Mircea Rednic selecţioner: ,,Numai stelişti sunt puşi! E acolo un om care le ştie pe toate”

Articol de Mihai Cristian - Publicat sâmbătă, 12 iunie 2021, ora 14:13,
romania-anglia-start-1400×934
romania-anglia-start-1400×934

Mircea Rednic, care este foarte aproape de o revenire în Belgia, la Mouscron, a vorbit acum după ce România a înregistrat din nou nu tocmai cele mai bune rezultate.

Dacă la un moment dat opina despre echipa naţională, Mircea Rednic a ales să nu o mai facă, considerând că nu Mirel Rădoi este de vină pentru ceea ce i se întâmplă României, ci cei care l-au învestit în funcţie.

,,Situația e aceeași…mari schimbări nu s-au făcut. Filosofia antrenorului a rămas aceeași, chiar dacă au mai fost unele comentarii, unele sfaturi, el merge pe strategia și filosofia lui. La un moment dat, mi-am dat și eu cu părerea și am zis că n-are rost, din moment ce el a fost pus acolo. Nu e el vinovat, cât sunt cei care l-au numit acolo.

Eu zic că materie primă avem. Materie primă avem, acum ce să zic?…Păi asta este situația, când accepți să vii, nu? Și eu, la fel, când am luat pe Viitorul. Una vezi de afară și altceva când ești acolo și lucrezi cu ei. Problema e însă atunci când mergi din greșeală în greșeală, și nu apare nicio schimbare, e normal să vină criticile. Selecționerul trebuie să și le asume, și am văzut că și le asumă, dar pe noi nu ne încălzește cu nimic.

E normal. Tu ai o filosofie, dar în primul rând sunt lucruri clare, pe care le înveți la școala de antrenori. Toată lumea spune ”să nu iei gol”. Să-și organizeze echipa să nu ia gol, și după aia, să se gândească și la faza ofensivă. Sau dacă te gândești mai întâi la faza ofensivă, să-ți alegi jucătorii și să-i obligi să facă ambele faze. O.K., joci ofensiv, dar în momentul în care ai pierdut mingea, să faci și faza defensivă, dar la noi nu s-a întâmplat lucrul ăsta. Și atunci am avut de suferit, și tot greul a căzut pe apărători, care au fost desființați, și pe portar. Care au făcut minuni, portarii noștri, și Tătărușanu, și Niță.

Citeşte şi MIRCEA REDNIC REVINE ÎN ANTRENORAT. CU CE ECHIPĂ NEGOCIAZĂ TEHNICIANUL ROMÂN

Da, da, cu siguranță. El e oltean, căpos, dar să știți că așa, teoretic, vede bine fotbalul. Doar că lumea nu are răbdare, în situația noastră, chiar nu mai are nimeni răbdare. Toată lumea vrea rezultate și dacă nu sunt, o să-i fie foarte greu.

Eu aș fi fost de acord. N-ai cum să refuzi echipa națională. Că e prima echipă, că e echipa olimpică. Nu există așa ceva, acolo trebuie să trimitem ce avem mai bun pentru că sunt lucruri care rămân. Singura medalie la un campionat mondial a fost a ”cangurilor”, care a rămas.

Da, eram, da, în 81… E foarte important. Campionat mondial, olimpic, european, n-ai cum să neglijezi asta. Și nu trebuie ca președinții să decidă dacă îi lasă sau nu-i lasă. Aici mi se pare incorect. E naționala, sunt meciuri, le prinde bine, cele mai bune antrenamente le faci prin jocuri, mai ales în perioada asta că e timpul foarte scurt. Și ca imagine, și ca perspectivă, pentru jucători e bine.

Cum și cu campionatul european de tineret… A fost un turneu final de campionat european, tu trebuia să dai cei mai buni jucători acolo, nu să împarți trei acolo, patru acolo când joci preliminarii. Acolo trebuia sacrificat tot pentru tineret. Plus că tu nici nu i-ai băgat, doar unul sau doi au jucat titulari, după aia n-au mai fost. Aici trebuia să meargă cu cea mai bună echipă, am jucat de la egal la egal cu Olanda, cu Germania, a lipsit ceva, unii care să facă diferența, un Ianis, un Man, un Mihăilă, aici era clar.

Tu și așa aveai șansele pe care le aveai și nici nu te-ai bazat mult pe ei, nu erau titulari să zici ”bă, ăștia erau indispensabili”. Așa la tineret, mergeai în semifinale, ce, a fost vreo diferență între noi și Germania? Niciuna. Din contră, noi am avut ocaziile cele mai mari. Rămâneam campioni europeni, așa, am fugit după doi iepuri și nu am prins nimic. Am pierdut și la mustață, supărări, dezamăgiri, și în partea cealaltă, n-am reușit, ce-am reușit? Am bătut Macedonia de Nord. Cum i-am bătut și pe ăia.”, a declarat Mircea Rednic, pentru Playsport.

Citeşte şi MIRCEA REDNIC E GATA SĂ PREIA O NOUĂ ECHIPĂ: ,,SUNT ÎN DISCUŢII AVANSATE”

Despre faptul că nu a ajuns nicioadată pe banca echipei naţionale, Mircea Rednic spune că unul dintre motive îl reprezintă fapul că este dinamovis, pentru că a observat că la prima reprezentativă au fost puşi selecţioneri mai mulţi stelişti.

,,Unul, că-s dinamovist, că văd că numai steliști sunt puși. Și alta, mai ales cu noul val, nu prea sunt agreat acolo, e un om acolo care le știe pe toate, care el a și numit antrenori înainte să vină Stoichiță. Dar nu am avut de pierdut… Mă doare, că nici măcar n-am fost luat în calcul, dar văd că numai steliștii, steliștii, să mergem pe mâna steliștilor până la capăt. Să vedem cum o să fie capătul ăsta.”, a mai preciza Mircea Rednic, pentru sursa menţionată.

Românul a antrenat-o ultima oară pe Viitorul, echipă de care s-a despărțit în aprilie anul curent. Rednic a cucerit două titluri naţionale, cu Rapid în 2003 şi cu Dinamo în 2007. De asemenea are în palmares şi o Cupă a României cu Rapid (2002), o Supercupă a României tot cu Rapid (2003) şi Cupa Azerbaidjanului cu Hazar Lankaran (2011).

Citeşte şi MIRCEA REDNIC, DESPRE SITUAŢIA LUI DINAMO ŞI DE CE NU MAI POATE ANTRENA LA RAPID

 

echipa nationalamircea rednicfrfmirel rădoirealitatea