Decizia luată de Sepsi, după ce UEFA a transmis că le permite suporterilor să afișeze harta Ungariei Mari la meciuri

Articol de Ionut Dumitrescu - Publicat miercuri, 22 martie 2023, ora 09:15,
Sepsi – Petrolul
Sepsi – Petrolul

Vicepreședintele clubului Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, David Kertesz, a comentat decizia UEFA de le permite maghiarilor să afișeze harta Ungariei Mari la meciurile echipei naționale. Sepsi OSK are sediul în Covasna, unul dintre județele din România cu cel mai mare procentaj de populație de etnie maghiară.

Oficialul echipei covăsnene s-a delimitat de oficialii Federației de Fotbal din Ungaria și a asigurat că fanilor lui Sepsi OSK nu le va fi permis să afișeze respectivul drapel pe stadionul din Sfântu Gheorghe.

„Pe noi, la Sepsi, nu ne interesează, e treaba unei alte țări. Noi jucăm fotbal în România, în campionatul românesc. Niciodată n-am vrut și n-o să vrem să amestecăm politicul. Am înființat acest club pentru a juca fotbal. (…)

Cu suporterii nu ai ce să faci, cu ultrașii. Au fost, sunt și vor fi naționaliști peste tot în lumea asta. Noi trebuie să-i ținem în frâu pe-ai noștri. Antipatie există, știți foarte bine.

Nu știm de ce, dar mai mult decât atât nu văd să fie. Noi așteptăm toate echipele care vin la noi cu brațele deschise. Am construit acest stadion cochet și avem nevoie de încă o echipă care face parte din țara asta, România, cu care să jucăm, în campionat. Singuri nu putem juca.

În ceea ce-i privește pe suporterii noștri, n-o să existe acest simbol pe stadionul nostru, vom avea grijă de acest aspect. Nu vrem divergențe, vrem prietenii”, a transmis Kertesz, potrivit ProSport.

david kerteszuefaSepsi OSK Sfântu Gheorghe