Declarațiile lui Cristi Balaj după ce fanii ardelenii au aruncat cu bulgări în roș-albaștri

Articol de Mihai Popescu - Publicat marți, 07 februarie 2023, ora 23:15,
Cristi Balaj
Cristi Balaj

FCSB a învins-o pe CFR Cluj, scor 1-0, în Gruia, în etapa a 24-a din Liga 1. Suporterii ardeleni au început să arunce cu bulgări din tribună spre fotbaliștii FCSB, drept răzbunare.

Cristi Balaj a oferit mai multe declarații în urma partidei. El a spus că în toate jocurile pe care le-a arbitrat în care a fost zăpadă în tribune, suporterii au aruncat cu bulgări.

”Nu țin minte să fi arbitrat vreun joc la care să existe zăpadă în tribune și să nu se arunce cu bulgări. Am 342 de meciuri în Liga 1. Nu am arbitrat niciodată un joc în care sa nu se fi aruncat cu bulgări. De recomandat jucătorilor să evite zonele în care se află suporterii echipei adverse, să nu existe o bucurie care să fie considerată o sfidare și în măsura în care se poate să eviți să ajungă un bulgăre la tine.

În tribune am curățat scaunele, dar să fi scos zăpada era imposibil. Am făcut un apel spectatorilor să nu arunce cu zăpadă, în primul rând din respect pentru cei care au muncit și din respect și pentru jucători.

Zăpada nu era înghețată, nu se putea face un bulgăre solid. În momentul în care Tavi Popescu a fost înlocuit, unii spectatori au aruncat, dar jucătorul încerca să ajungă cu capul la acei bulgări ca să îi lovească. E greu să controlezi spectatorii când unii jucători fac anumite gesturi. Bucuria are părțile ei frumoase, dar unele galerii consideră că este o provocare atunci când te bucuri în fața suporterilor. Nu încurajăm și ne pare rău, dar am încercat să facem tot ce a depins de noi.

E diferență între scandările rasiste și aruncatul cu zăpadă către jucători. Dacă este produsă rănirea, dacă bulgărele este tare, există sancțiuni. Dacă jucătorul sare și vrea să lovească cu capul, înseamnă că nu e nicio problemă”, a declarat Cristi Balaj la emisiunea Digi Sport Special.

fcsbcristi balajcfr cluj