Declarațiile lui Ilie Dumitrescu în presa belgiană, înaintea meciului de sâmbătă

Articol de Gabriel Ion - Publicat vineri, 21 iunie 2024, ora 19:26,
Ilie Dumitrescu
Ilie Dumitrescu

Naţionala de fotbal a României are „o calitate individuală uriaşă”, a declarat fostul mare jucător Ilie Dumitrescu pentru site-ul belgian walfoot.be.

Dumitrescu spune că spiritul de echipă al naționalei României este incredibil

Meciul Belgia – România va avea loc sâmbătă la Koln, de la ora 22:00, în Grupa E de la EURO 2024, organizat de Germania.

Dumitrescu a mărturisit că nu a fost surprins de evoluţia tricolorilor în primul lor meci de la acest turneu, încheiat cu o victorie cu 3-0 împotriva Ucrainei.

„Nu, nu am fost deloc surprins. Noi am reuşit o campanie de calificare fantastică, încheind pe primul loc în grupa noastră înaintea Elveţiei, care este considerată în continuare una din echipele bune ale Europei.

Selecţionerul a stabilit un plan clar, cu multă personalitate. În România a existat multă încredere înainte de acest meci. Echipa este foarte bine aşezată din punct de vedere tactic, acoperă foarte bine spaţiul în timpul meciurilor, caută mereu să lovească şi să-şi rănească adversarul atunci când recuperează mingea. Planul a fost executat perfect”, a spus el.

Întrebat dacă acest colectiv formează principala calitate a României, Dumitrescu a răspuns: „Da, spiritul de echipă este incredibil, desigur. Dar nu e numai asta. Avem o calitate individuală uriaşă, să nu vă înşelaţi.

Dennis Man este un jucător superb, Nicolae Stanciu, căpitanul nostru, a arătat ce poate… În spate, Drăguşin este un fundaş excelent. Nu este doar colectivul în această echipă.”