FOTO | Delegaţia României, gata să ia cu asalt Tokyo! Olimpicii au plecat în Japonia

Articol de Mihai Cristian - Publicat joi, 15 iulie 2021, ora 13:01,
Sportivi români la JO de la Tokyo, sursa foto: COSR/Facebook
Sportivi români la JO de la Tokyo, sursa foto: COSR/Facebook

Comitetul Olimpic şi Sportiv Român anunţă că delegaţia României a plecat spre Tokyo, de unde speră să se întoarcă nuami cu medalii de aur în urma competiţiilor la care participă.

Anunţul oficial a fost făcut de către COSR pe pagina oficială. Înainte de plecarea românilor în Japonia, în aeroportul Henri Coandă din Otopeni, premierul României, Florin Cîțu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român Mihai Covaliu, și secretarul general al COSR, George Boroi, i-au încurajat pe sportivi.

128 de pasageri se află la bordul avionului care duce delegaţia României la Jocurile Olimpice. Baschet 3×3, box, canotaj, fotbal, judo, scrimă, tenis de masă și tir cu arcul sunt competiţiile la care vor lua parte sportivii din România la Tokyo.

,,TOKYO, venim!Cel mai mare grup din TEAM ROMANIA și-a luat zborul spre Tokyo 2020

Ziua cea mare a sosit! Emoționați, dar nerăbdători și entuziaști, componeții celui mai mare grup de sportivi, tehnicieni și oficiali ai Team România au plecat spre Tokyo! În Salonul Oficial al Aeroportului Internațional Henri Coandă din Otopeni, premierul României Florin Cîțu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român Mihai Covaliu și secretarul general al COSR George Boroi au fost în mijlocul sportivilor, i-au încurajat și i-au asigurat că de acasă toată lumea este alături de ei și are încredere în ei, pentru că deja sunt învingtori.
„Dragi copii este o onoare și o mândrie în același timp să fim aici. Jocurile Olimpice reprezintă o oază de normalitate în tot acest an de pandemie. E important că putem să participăm la această Olimpiadă”, a spus premierul care a ținut să amintească faptul că a jucat la rândul său fotbal și că se bucură că fotbalul românesc este prezent la Jocuri după multă vreme. ” Zestrea de medalii olimpice pe care ne-au lăsat-o marii sportivi care au participat la Jocuri trebuie întregită. Voi sunteți campionii de astăzi. Vă urez mult succes la Tokyo! Plecăm cu mentalitate de învingători și ne întoarcem învingători!”
Mihai Covaliu: ”Iată că a venit acest moment pe care l-am așteptat de foarte multă vreme. Sunt absolut convins că lucrurile stau exact așa cum ne-am așteptat, cum ne-am imaginat. Iată ca astăzi aici, dvs sunteți cei care veți pleca și veți ajunge primii la Tokyo. O mare onoare și în aceași timp o mare responsabilitate pentru noi toți! Plecăm spre Tokyo cu încredere și determinare. Pregătiți și cu gândul la cei care au stat alături de noi și ne-au susținut necondiționat. Pentru ei vom lupta și vom da totul. Am încredere că putem trece peste orice obstacol, iar sportul este astăzi limbajul universal. Este acel domeniu care creează punți de legătură între națiunile lumii. Putem fi mai buni, mai curați, mai sănătoși făcând sport. Știu că v-ați pregătit bine. Știu că ați făcut sacrificii. Vă mulțumesc tuturor. Deja sunteți învingători. Să ajungeți cu bine! Știu că sunteți pregătiți din toate punctele de vedere, să respectați regulile. Aveți încredere în voi, vă suntem alături și știu că veți obține un rezultat foarte bun la Tokyo. Vă mulțumesc pentru tot și…. HAI ROMÂNIA!
Printre cei 128 de pasageri care aflați la bordul aeronavei se numără componenții loturilor României de baschet 3×3, box, canotaj, fotbal, judo, scrimă, tenis de masă și tir cu arcul. Călătoria până pe aeroportul Tokyo Haneda va dura aproximativ 13 ore. Mâine, vineri 16 iulie, tot din Salonul Oficial al aeroportului Henri Coandă din Otopeni și tot spre Tokyo Haneda, cu o cursă de linie care va decola la ora 21.50, va pleca următorul grup, cu componenții Echipei Olimpice a României din loturile de gimnastică, înot, tir sportiv, atletism și ciclism.”, apare în comunicatul dat de COSR.

Citeşte şi VIDEO | RĂDOI&CO AU DECOLAT SPRE JOCURILE OLIMPICE! IMAGINI DIN AEROPORT

japoniacîțumihai covaliuromaniarealitateaJocurile Olimpicetokyo