Denis Alibec e convins: „Această generaţie merită o calificare din grupe la EURO 2024”

Articol de Gabriel Ion - Publicat vineri, 31 mai 2024, ora 18:40,
Naționala de fotbal a României
Naționala de fotbal a României

Fotbalistul Denis Alibec s-a arătat încrezător în şansele echipei naţionale a României de a trece de grupe la EURO 2024, afirmând că actuala generaţie de jucători merită acest parcurs.

Alibec a spus că naţionala României trebuie să marcheze cât mai multe goluri

„Eu simt că vom trece de grupe la EURO, acum vom vedea ce va fi. Trebuie să arătăm cel puţin la fel de bine cum am arătat la meciul cu Elveţia. Cred că generaţia aceasta merită o calificare din grupe şi sperăm să o facem. Cred că această calificare ne-a apropiat foarte mult de suporteri, i-am recâştigat, să spun aşa”, a declarat Alibec, vineri, într-un interviu difuzat pe canalul de YouTube al FRF.

Referitor la meciurile amicale cu Bulgaria şi Liechtenstein, ultimele dinaintea EURO 2024, Alibec a spus că naţionala României trebuie să marcheze cât mai multe goluri pentru a căpăta încredere pentru turneul final.

„Îmi era foarte dor de echipa naţională, suntem pregătiţi pentru drumul acesta. Mă simt foarte bine la echipa naţională, mă simt important în cadrul echipei, şi cred că am multe de dat la acest campionat european. Am avut o formă bună continuă în ultimul timp şi asta m-a ajutat foarte mult. Trebuie să mergem să atacăm la aceste două meciuri amicale, să reuşim să marcăm multe goluri pentru a căpăta încredere, să mergem la turneul final cu gândul de a câştiga la fiecare meci”, a mai spus Denis Alibec.

Echipa naţională de fotbal a României întâlneşte Bulgaria şi Liechtenstein, în 4 (ora 21:30), respectiv 7 iunie (ora 21:00), ambele pe Stadionul Steaua din Capitală, în ultimele partide test înaintea participării la EURO 2024. La turneul final al Campionatului European din Germania (14 iunie-14 iulie), România va face parte din Grupa E, alături de Ucraina, Belgia şi Slovacia.