Denisa Dedu, mulțumită de parcursul României la EURO. „Este un pas înainte”

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat luni, 17 decembrie 2018, ora 18:05,
denisa-dedu

Naționala feminină de handbal a României a revenit în țară după Campionatul European din Franța. Portarul Denisa Dedu, una dintre jucătoarele remarcate din lotul ‘tricolorelor’, este mulțumită de clasarea pe locul patru. 

România a înregistrat un progres față de Campionatul European din 2016, când a încheiat pe locul 5. Totodată, tricolorele au obținut calificarea directă la Campionatul Mondial din 2019, găzduit de Japonia.

Înainte să plecăm la Campionatul European, obiectivul era 1-6. Pe parcursul competiției, mai ales în grupă, am văzut că suntem într-o formă bună și am sperat la o medalie. Consider că este un rezultat bun că am ajuns între primele patru. Toată lumea și-ar fi dorit o medalie. Eu consider că este un pas înainte, îmi doresc ca în viitor să ne îndeplinim obiectivul ăsta.

Normal că a contat absența Cristinei (Neagu). Este un lider în echipă, ajută foarte mult, inclusiv prin felul în care știe să ne motiveze. A contat enorm, dar am încercat să suplinim absența ei prin unitatea grupului, să ne luptăm. N-a fost de ajuns pentru a câștiga ultimele două meciuri„, a spus Denisa Dedu la DigiSport.

Duminică, România a fost învinsă de Olanda în finala mică a Campionatului European, scor 24-20. 

Nu am început în forță. Și jucătoarele Olandei erau obosite și nu erau la capacitate maximă. Din păcate, nu am reușit să intrăm bine. În repriza a doua am avut un joc mai bun, dar a fost greu să recuperăm 6 goluri. Trebuie să luăm lucrurile pozitive. Încă mai avem de corectat multe și le vom analiza. Ne-am simțit foarte bine în colectiv, chiar am avut un grup unit„, a mai declarat Denisa Dedu la DigiSport.

euro 2018handbal feminindeduechipa nationalacampionatul europeandenisa dedumedalieromania
UEFA Euro 2020 football tournament, Finland vs. Denmark, Copenhagen – 12 Jun 2021

FOTO | Publicaţiile internaţionale, după evenimentul greu prin care a trecut Eriksen: ,,Campionii de la EURO sunt medicii”

Adrian Nastase

Dezvăluirile unui fost impresar de fotbal, fost coleg de puşcărie cu Adrian Năstase: ,,Era privilegiat”