Derby-ul Dinamo – Rapid, așteptat cu sufletul la gură: „Mă aștept la un spectacol pe teren și în tribune!”

Articol de Alexandru Dan - Publicat sâmbătă, 23 octombrie 2021, ora 16:10,
Galerie Dinamo, sursa foto- Profimedia Images, Credit- Foto: Cronos/Cătalin Soare
Galerie Dinamo, sursa foto- Profimedia Images, Credit- Foto: Cronos/Cătalin Soare

Cele două formații vor juca în această seară, de la ora 20.30, pe stadionul Ștefan cel Mare, în runda cu numărul 13 din Liga 1!

Dinamo și Rapid se întâlnesc față în față după mai bine de șase ani, astfel că tensiunea va fi una la cele mai înalte cote. Unul dintre fotbaliștii care au simțit pe propria piele ce înseamnă să joci în derby-urile Capitalei este Florentin Petre, fostul căpitan al alb-roșilor. Actualul tehnician al Daciei Unirea Brăila și-a amintit de atmosfera creată la meciurile dintre cele două și a dezvăluit că își dorește mai mult ca niciodată ca echipa sa de suflet să iasă învingătoare.

„E un meci la care mă gândesc cu un zâmbet larg, pentru că știu foarte bine ce înseamnă un meci Dinamo – Rapid. Am trăit atâtea jocuri dintr-astea… fanii sunt senzaționali atât la Rapid, cât și la Dinamo. Au o istorie aparte total diferită de Dinamo – Steaua. Parcă exista o plăcere nebună de a aștepta derby-ul acesta.

Citește și EXCLUSIV | O LEGENDĂ A RAPIDULUI, DESPRE DERBY-URILE CU DINAMO: “DOMINAM TOT TIMPUL MECIURILE CU EI”

La Dinamo – Steaua, era o energie puternică și, din punct de vedere profesional, te simțeai sută la sută pregătit. Tatăl meu a fost rapidist, iar, în fiecare sâmbătă, când eram copil, mă ducea pe Giulești și aveam posibilitatea să văd tribunele pline, când ei încă jucau în liga a 2-a. Era ceva ieșit din comun când se juca Dinamo – Rapid.

Când am început să joc, de multe ori am avut momente când, în timpul jocului, stăteam și mă uitam în tribună și vedeam ce spectacol frumos pot să facă cele două galerii. Și culorile se îmbină altfel, vișiniul ăla cu alb și, în partea cealaltă, roșu cu alb. Până și înjurăturile, pe care și le adresau între ele galeriile, ne încărcau, pentru că exista tensiunea și plăcerea aceea nebună de a-i vedea pe suporteri cum își susțin jucătorii.

Din punctul meu de vedere, Rapid are cel mai bun cuplu de fundași centrali din țară, mă refer la Grigore și Săpunaru. Când ai doi jucători ca aceștia în vestiar, e normal să ai și rezultate, pentru că sunt jucători cu un puternic impact atât emoțional, cât și disciplinar, din toate punctele de vedere.

Mă aștept la un joc frumos, să fie un spectacol frumos atât pe teren, cât și în tribună. Dar parcă, mai mult ca niciodată, îmi doresc să câștige Dinamo, pentru că au nevoie de puncte, de moral. Au nevoie de un restart care să îi pună pe linia de plutire și să spere că, pe viitor, lucrurile se vor așeza” a declarat fostul jucător dinamovist, pentru Fanatik.

Citește și CRISTI PULHAC, MOMENTE DE NEUITAT DIN DUELURILE CU RAPID: ,,ZICI CĂ JUCAM ÎN ANGLIA”

liga 1realitatearapidflorentin petredeclaratiidinamo