„Deschide, tată, porțile, vin câinii!” Tatăl lui Cătălin Hîldan și o amintire de neuitat înainte de derby

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat sâmbătă, 05 octombrie 2019, ora 15:46,
Marin Hildan
Marin Hildan

Au trecut 19 ani de la dispariția lui Cătălin Hîldan, iar jucătorii lui Uhrin promit un meci mare în memoria fostului mijlocaș.

Meciul va fi unul special pentru Marin Hîldan, care și-a adus aminte iar de fiul său, plecat mult prea repede dintre noi.

„Cum să uit vreodată cum zicea, sunându-mă în drum spre Brănești: «Deschide, tată, porțile, că vin câinii!». Îi plăcea să-și aducă acasă colegii de echipă, stăteau aici în curte, la o masă, beau câte un suc și vorbeau de fotbal, de cum să bată pe Steaua, de cum să facă istorie pentru Dinamo. El nu punea pic de băutură în gură, i-am dat o dată țuică, zicându-i că e apă, chiar înainte de Euro 2000, și când a simțit spirtul a aruncat paharul, spărgându-l. Eu îl aștept și acum să vină, zi de zi, an de an, deși știu că nu va mai suna…”, a povestit Marin Hîldan, conform gsp.ro.

„Noi l-am iubit și-l dorim lângă noi. Mă răscolesc amintirile atunci când vin dinamoviștii la noi, oameni simpli, dar este și alinare, fiindcă realizez că nu a fost uitat Cătălin al meu. Și la mormânt când merg, îi zic: «Uite, tată, ce iubit ești! Dacă ai putea să vii, să vezi cu ochii tăi, să-i îmbrățișezi pe cei ce lăcrimează când îți pronunță numele…»”, a încheiat tatăl lui Cătălin.

Dinamo FCSBHildan Dinamocatalin hildanhildan