Detalii din spatele ascensiunii noii „perle” a FCSB-ului: „Am avut o muncă titanică cu el!”

Articol de Alexandru Dan - Publicat miercuri, 15 septembrie 2021, ora 17:23,
FCSB – Dinamo
FCSB – Dinamo

Gigi Becali s-a specializat în descoperirea de tinere talente, astfel că vânzările lui Dennis Man și Olimpiu Moruțan speră să fie doar începutul loviturilor date de formația roș-albastră pe piața transferurilor!

Andrei Cordea (22 de ani) se numără printre surprizele acestei ediții de campionat, iar evoluțiile sale în tricoul FCSB-ului i-au adus în premieră convocarea la echipa națională mare a României. Transferat în această vară de la Academica Clinceni, Cordea a atras toate privire încă de la prima apariție la formația roș-albastră, însă Ilie Poenaru, fostul său antrenor, a explicat că progresul jucătorului în vârstă de 22 de ani nu este unul întâmplător.

I-am spus că niciodată să nu se mulțumească cu puțin, tot timpul să își dorească mai mult, să muncească la fel de mult. Andrei Cordea când a venit la Clinceni avea probleme foarte mari din punct de vedere tactic, stătea lipit de tușă. Într-un an a reușit să învețe să joace la interior, pentru că eu așa am jucat la Clinceni, cu mijlocașii laterali la interior, și uitați-vă la realizările lui Andrei Cordea, de unde au venit.

Am avut o muncă titanică cu el, spunându-mi tot timpul: ‘Mister, nu înțeleg cum să stau acolo, pot să stau doar pe tușă’. I-am zis că eu așa joc și că acolo va da cel mai bun randament. I-am explicat că de la interior pleci în toate pozițiile, atât ofensiv cât și defensiv, și parcurgi distanțe mai mici decât atunci când stai pe tușă”, a declarat Ilie Poenaru pentru Pro X.

600.000 de euro este cota de transfer a lui Cordea în momentul de față. Fotbalistul a jucat 10 meciuri, reușind să puncteze de trei ori și să le ofere colegilor săi patru pase decisive de la venirea la FCSB.

Citește și CUM L-A RATAT GIGI BECALI PE FOTBALISTUL „MAI BUN DECÂT BUDESCU”: „SUNT MULȚI CARE NU VOR SĂ MEARGĂ ACOLO!”

declaratiirealitatealiga 1ilie poenarufcsbandrei cordea