Dezastru în sportul craiovean: echipa feminină de primă divizie a fost desființată

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat sâmbătă, 03 iunie 2023, ora 20:03,
SCM Craiova
SCM Craiova

Echipa feminină de volei SCMU Craiova, ocupanta locului 9 în sezonul trecut, a fost desființată.

Echipa de volei feminin senioare își încetează activitatea”, au anunțat oficialii de la SCMU Craiova

Anunțul a fost făcut de oficialii clubului. „Viitorul este foarte important pentru clubul nostru și suntem abilitați să vă comunicăm următoarele: Echipa de volei feminin senioare SCM Universitatea Craiova își încetează activitatea, iar toată atenția și priceperea noastră se va îndrepta către un centru important de dezvoltare a tinerelor voleibaliste.

În urma unei analize temeinice, Sport Club Municipal Craiova a luat decizia de a înființa o academie de volei feminin, cu scopul de a deveni unul dintre cele mai importante centre de junioare din țară.

De-a lungul istoriei, zona noastră a dat României nenumărate talente care au ajuns să ne reprezinte cu mândrie la echipe puternice din țară, în străinătate, dar și la echipele naționale.

Știm ca nu a fost o decizie ușoară și suntem alături de iubitorii voleiului feminin, dar pentru a construi un viitor frumos pentru tinerele talente ale orașului nostru, a trebuit să luăm anumite decizii care nu sunt nici pe placul nostru.

Vom anunța în viitor mai multe detalii. Rămânem împreună și luptăm pentru Craiova!”, este anunțul făcut pe pagina de facebook a clubului.

În acest moment, Divizia A1 are 11 echipe, la fel ca în sezonul trecut: CSM Alba–Blaj, CSM Târgoviște, CSM Lugoj, Rapid, Dinamo, CSO Voluntari, CSM București, FC Argeș, Știința Bacău și nou promovatele CSM Constanța și Corona Brașov.

Conform procedurilor din ultimii ani, primele două echipe invitate să participe în Divizia A1 sunt CSU Tg. Mureș și CSU Hygienium Galați, clasate pe locurile 3 și 4 în turneul de promovare din Divizia A2.

U Cluj, care a retrogradat, nu va fi invitată, deoarece a beneficiat anul trecut de revenirea în prima divizie după ce picase în liga secundă. Conform regulamentului adoptat vara trecută, o echipă care retrogradează doi ani la rând nu poate fi invitată de două ori consecutiv să participe în A1.

SCMU Craiova