SONDAJ: Cine ați dori să fie următorul selecționer al României?

Dinamo îi cere premierului Orban: Stadionul nou să fie pe locul celui vechi!

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat marți, 20 octombrie 2020, ora 20:46,
ludovic orban
ludovic orban

Șefii grupării alb-roșii nu vor ca noul stadion să fie construit în spatele Parcului Sportiv Dinamo ci să rămână pe actualul amplasament. Spaniolii s-au întâlnit deja cu ministrul de interne, Marcel Vela, dar decizia îi va aparține premierului Victor Orban

Vor stadion, dar nu oricum. „Câinii” își doresc ca noua arenă să fie pe locul celei vechi, care ar dispărea în acest caz. Cornel Țălnar a fost în audiență la ministrul Vela, alături de șfii spanioli de la Dinamo.

”Eu am fost de două ori cu acești spanioli la domnul ministru Vela, am avut o discuție și cu noul președinte al clubului CS (n.r. – CS Dinamo). Sunt făcuți pași importanți ca acest stadion să se facă.

Eu am rugat și există o singură posibilitate ca acest stadion să nu se facă în spatele Parcului Sportiv Dinamo, pentru că acolo se vor strica 3 terenuri – velodromul, terenul Piți Varga și stadionul Victoria. Am încercat să explic și domnului Vela și s-ar putea să avem o discuție și cu domnul prim-ministru Orban, pentru că acest lucru depinde numai și numai de dânsul, pentru că în anul 2000 s-a dat o Ordonanță de Urgență prin care acest stadion să rămână în continuare cu pistă (n.r. – pistă de atletism).

Noi, acum, încercăm o discuție cu domnul prim ministru și încercăm să-i explicăm că acea pistă poate fi mutată fără niciun fel de problemă pe terenul Velodrom, iar în locul actualului stadion, să se facă stadionul nou fără pistă și atunci domnul prim-ministru să dea o nouă Ordonanță de Urgență care să o abroge pe cea a domnului Năstase (n.r. – Adrian Năstase)” a declarat Cornel Țălnar la emisiunea „Stop pe piept” de la Național FM.

Țălnar este convins că odată cu apariția noului stadion, vor reveni și rezultatele la Dinamo.

”Dinamo, după Steaua, dacă luăm performanțele fotbalului românesc este al doilea club ca valoare, ca mărime. După părerea mea, primul ca suporteri, pentru că și DDB –ul a avut o contribuție reală în menținerea echipei în prima ligă. Și atunci, e păcat ca noi, care am făcut istorie în fotbal să fim singura echipă din București fără stadion nou. Ar fi o rușine maximă pe care nu știu cine trebuie să și-o asume.

Eu cred că, poate în al 12-lea ceas, toți dinamoviștii să punem mână de la mână, între ghilimele, să punem umărul să se facă acest stadion. Gândiți-vă cum ar fi un stadion de 25 de mii – 30 de mii de locuri în inima Bucureștiului, cu cei mai vulcanici și cei mai spectaculoși suporteri. Vă dați seama că orice echipă care vine și intră în Groapă, cum era pe vremea mea, fără 3 nu scapă, sunt convins că acest slogan va reveni în tribune” a mai spus directorul tehnic dinamovist.

realitateadinamotalnarOrbanvela