Dinamo Kiev nu a fost prima opțiune pentru Mircea Lucescu: „Fără coronavirus, aş fi antrenat acolo!”

Articol de Alexandru Dan - Publicat sâmbătă, 10 iulie 2021, ora 10:06,
Mircea Lucescu/Sursa foto: Profimedia Images
Mircea Lucescu/Sursa foto: Profimedia Images

Ajuns la 75 de ani, Mircea Lucescu este unul dintre cei mai longevivi tehnicieni în momentul de față din fotbalul de la cel mai înalt nivel!

Antrenorul român a stat pe banca celor de la Șahtior Donețk nu mai puțin de 12 sezoane, mai exact din perioada mai 2004 și până în mai 2016, urmând ca mai apoi să meargă pe banca celor de la Zenit St. Petersburg, a naționalei Turciei și ulterior la Dinamo Kiev, formație cu care a câștigat tot ce se putea câștiga în ultimul sezon din Ucraina.

Cu toate acestea însă, formația din capitala Ucrainei nu a fost prima opțiune pentru Lucescu senior. Acesta a dezvăluit pentru cotidianul Blick că traseul său profesional putea arăta altfel dacă nu era pandemia de COVID-19. Concret, tehnicianul român a mărturisit că a avut o întâlnire cu președintele clubului elvețian FC Sion, însă totul a picat din cauza coronavirusului.

„Am discutat cu preşedintele lui Sion prima dată în decembrie 2019, apoi în primăvara lui 2020. Din cauza coronavirusului, campionatul a fost întrerupt şi totul s-a blocat. El a vrut să vin înaintea noului sezon. M-a sunat şi mi-a spus că ar trebui să vin în patru zile la Sion, însă era imposibil atât de repede. Totul a căzut, dar am rămas într-o relaţie bună. Fără coronavirus, aş fi antrenat Sion”, a spus Lucescu pentru ediţia tipărită a cotidianului Blick.

Il Luce s-a înţeles cu Dinamo Kiev în vara lui 2020, club cu care mai are contract până în vara lui 2023. Românul a cucerit eventul, campionatul şi Cupa în Ucraina, însă continuă să fie contestat de proprii fanai din cauza trecutului său pe banca marii rivale, Șahtior Donețk.

Citește și MIRCEA LUCESCU, PROPUNERE SURPRINZĂTOARE PENTRU BANCA ROMÂNIEI: „E UN BĂIAT SERIOS, AR MERITA!”

 

fc sionnegoecierimircea lucescurealitateadeclaratii