Dinamo mai are 2 luni și jumătate să facă rost de 1 milion de euro! Ce condiții pun investitorii

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat miercuri, 08 februarie 2023, ora 12:48,
Vlad Iacob
Vlad Iacob

Oficialii clubului Dinamo trebuie să fac de 1 milion de euro până la sfârșitul lui aprilie pentru a lua licența pentru sezonul viitor.

Investitorii cer tăierea datoriilor și controlul asupra pachetului majoritar de acțiuni

FRF a informat că documentația de certificare a cluburilor din Liga 2 trebuie încărcată în platforma de Certificare L2, prin aplicația Football Connect, în perioada 26 – 30 aprilie.

Documentația va putea fi completată, la inițiativa clubului solicitant sau a Comisiei de evaluare, dar nu mai târziu de de întocmirea raportului acesteia.

Vlad Iacob, administratorul special al lui Dinamo, susține că sunt semne încurajatoare, deși admite că din vară, de când echipa a retrogradat, nu s-a făcut nimic în acest sens.

După părerea mea, este foarte, foarte riscant să ne bazăm doar pe contribuțiile fanilor. Sunt apreciabile, lăudabile și eu știu că ei fac toate eforturile posibile ca să strângă bani. Dacă ne vom baza doar pe asta, riscăm foarte, foarte mult. În opinia mea, singura soluție este cooptarea de urgență a unui investitor.

Am speranțe, au existat niște momente foarte importante pe parcursul mandatului meu. Au existat negocierile cu domnul Șerdean care au picat, se știe foarte bine care au fost motivele. A existat șansa obținerii unui plan de reorganizare aprobat, și acesta a picat.

Investitorii există și sunt pregătiți, dar ei au cerut un lucru foarte simplu. Adică un hair-cut, acea tăiere a datoriilor. Și controlul asupra pachetului majoritar de acțiuni. Din păcate, aceste elemente nu depind de mine.

Eu am administrat clubul în niște condiții foarte dificile, am identificat niște investitori care sunt gata să vină și să preia activitatea clubului imediat ce le sunt îndeplinite aceste două condiții”, a spus Vlad iacob pentru PRO Arena.

Vlad Iacob face toate eforturile ca echipa Dinamo să funcționeze pe scenarii certe

Deocamdată, suporterii sunt singurii care pun umărul pentru salvarea clubului. Peste 5.000 de fani au redirecționat impozitului de 3,5% pe venit către Asociația Peluza Cătălin Hâldan. Numai că Dinamo va beneficia de acești bani abia în vară, spune Vlad Iacob.

Până atunci, el și administratorul judiciar Răzvan Zăvăleanu trebuie să facă rost de 1 milion de euro până la sfârșitul lui aprilie, pentru ca echipa să existe. Iar asta în contextul în care planul de reorganizare a fost respins de instanță, iar investitorii nu dau buzna la Dinamo.

Depinde foarte mult și de suma aferentă fiecărui formular. Pentru club e o veste foarte bună, eu înțeleg că suporterii vor încerca inclusiv să se crediteze în baza acestor formulare, pentru că banii vin abia în vară. Nu vin acum.

Suporterii spun că au posibilitatea să se crediteze în baza acestor formulare și să obțină niște sume de bani pe care să le trimită către club cât mai repede. Inițiativa este lăudabilă.

Eu sper să se strângă un număr cât mai mare de formulare, dar noi avem nevoie de niște sume de bani foarte mari în viitorul apropiat. Avem nevoie de ele înainte de licențiere, adică în martie-aprilie cel târziu.

„Dacă e o sumă lunară, ar fi o sumă bună pentru club. Dar pentru noi există acest prag al licențierii, când clubul va avea nevoie, strict pentru a plăti licența, să plătească datorii de aproximativ un milion de euro.

Țin legătura permanent cu cei din DDB, ei spun că vor găsi resursele să se crediteze, în funcție de cuantumul strâns în acele formulare. Dacă ei calculează că vor strânge un milion de euro prin intermediul acestor formulare, se vor credita de un milion de euro și vor vira banii cât mai repede către club.

Personal, nu știu dacă se va ajunge la un număr atât de mare de formulare. Dar sper ca, orice suporter dinamovist, să se ajungă. În calitate de administrator special al clubului, fac toate eforturile ca să mergem pe scenarii certe”, a mai precizat Iacob.

Vlad iacob