Dinamo revine, după 1 an, în prima divizie! „Câinii” au învins FC Argeș cu 8-5 la general, în baraj

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat sâmbătă, 03 iunie 2023, ora 23:30,
Dinamo
Dinamo

Echipa Dinamo a promovat în Superligă, deşi a fost învinsă de FC Argeş cu 2-4 (1-2), la Mioveni, în returul barajului.

Dinamo a beneficiat și de această dată de avantajul omului în plus

Dinamo, care revine în eşalonul de elită după un an, îşi datorează promovarea victoriei din tur, cu 6-1, luni, pe Arena Naţională.

Artizanul promovării este antrenorul Ovidiu Burcă, cel care a reuşit o performanţă nesperată de suporterii dinamovişti cu un lot restrâns şi alcătuit din jucători de valoare mediocră.

FC Argeş, care în sezonul precedent a evoluat în play-off, a retrogradat în anul în care va împlini 70 de ani de existenţă (6 august).

Echipa piteșteană a avut un început bun de meci la Mioveni şi a marcat în minutele 14 și 15. Francezul Lamine Ghezali (40) a readus speranţa în tabăra lui Dinamo, cu un gol înscris după un slalom în careul gazdelor.

FC Argeş a avut un forcing în debutul reprizei secunde, marcând prin camerunezul Paul Arnold Garita (47, 51), ambele după cornere, executat de Calcan şi Jakolis.

Un moment important s-a petrecut în minutul 55, când Andreias Calcan a primit al doilea cartonaş galben, ambele pentru faulturi la mijlocul terenului, fiind eliminat.

Dinamo a marcat al doilea gol în minutul 60, prin Alex Pop, cu capul, din centrarea lui Iulian Roşu.

După ultimul fluier al arbitrului, suporterii dinamovişti au invadat terenul şi au sărbătorit promovare alături de echipă.

Mâine seară are loc returului celui de-al doilea meci de baraj, la Arad, între UTA și Gloria Buzău. În tur scorul a fost 0-0.