Dinamoviştii, nemulţumiţi de programarea meciurilor în Liga 1: ,,Suferim de 16 luni încoace”

Articol de Mihai Cristian - Publicat joi, 22 iulie 2021, ora 14:59,
DDB
DDB

Dinamo a început un nou sezon foarte greu în Liga 1, mai ales că lotul este bazat în mare parte pe jucători crescuţi în propria pepinieră.

Având mari probleme financiare, cei mai mulţi dintre jucătorii cu salarii foarte mari au ales să o părăsească pe echipa din Ştefan cel Mare.

Acum, dinamoviştii au revenit la vechile probleme. Suporterii acţionari ai clubului se declară nemulţumiţi de modul în care echipa lor este programată să-şi desfăşoare meciurile în Liga 1.

,,DINAMO – PEDEPSITĂ DE PROGRAMAREA MECIURILOR! Suferim de 16 luni încoace, de când am fost interziși pe stadioane. Restricțiile aduse de nebunia covid ne-au obligat sa stăm departe de echipă, de tot ce iubim mai mult.
Am înțeles motivul pentru care Dinamo este programată să joace mai mereu luni seara. Suntem echipa cu cea mai mare audiență în mediul bussines, în mediul urban și printre telespectatorii cu educație peste medie.

Adică AUDIENȚA CARE CONTEAZĂ. Toate explicațiile pe care le-am primit sunt niște complimente. Dar și Dinamo și fotbalul și noi avem de suferit. Spre deosebire de echipele susținute de primării, Dinamo trăiește din banii suporterilor. E adevărat că din drepturile de televiziune vin niște sume importante, apreciem asta, dar în cazul nostru, cea mai mare parte din buget vine de la suporteri.

Citeşte şi DE CE NU A FOST LĂSAT SORESCU SĂ SE TRANSFERE DE LA DINAMO: ,,A ÎNTREBAT CINEVA DESPRE EL”

Atunci când suporterul dinamovist merge la lucru, el știe că trebuie să facă bani pentru familie, dar și pentru Dinamo. Muncește ”ca un câine”. Culmea e că o parte din banii lui se duc și la bugetul local, de unde este plătit câte un club susținut de primărie. Dacă dinamovistul trebuie să țină în spate propria famillie, clubul Dinamo și o parte din clubul primăriei, înseamnă că fiecare zi de lucru e foarte importantă.

Pentru noi, ziua de LUNI e o zi de muncă. La fel și ziua de MARȚI. Dacă meciul nostru e programat LUNI seară la București, la Craiova sau la Botoșani, pentru ca noi să fim pe stadion, înseamnă să ne învoim de la MUNCĂ și luni și marți. Pentru că mulți vin să vadă Dinamo de la sute de km. Suntem echipa cu cea mai puternică susținere în deplasare.

Programarea meciurilor cu precădere în zilele de LUNI, reprezintă pentru noi o continuare a restricțiilor privind prezența suporterilor pe stadioane. Degeaba scăpăm de covid, dacă suntem ținuți departe de stadioane prin progamarea meciurilor în zilele imposibile. Și asta se întâmplă de câțiva ani, nu de ieri. Dinamo are cel mai mic procent de suporteri asistați social, adică din categoria celor pentru care toate zilele săptămânii sunt la fel. Pentru deplasarea de la Craiova, tot LUNI, noi suntem cei afectați, nu gazdele.

Cu toate acestea, pregătim o deplasare istorică, la care vor veni suporteri din toate zonele țării, pe lângă un convoi de autocare de la București. Asta înseamnă bani de bilete, bani de drum și două zile de muncă sacrificate.
Înțelegem că cineva trebuie să joace și lunea. CERINȚA NOASTRĂ este ca toate echipele să fie programate ÎN MOD EGAL și IMPARȚIAL atât lunea, cât și în zilele de weekend. Înțelegem că audiența televiziunilor este importantă, dar noi dorim să sporim această audiență tocmai PRIN SPECTACOLUL PE CARE ÎL PRODUCEM PE STADIOANE.”, apare în comunicatul celor de la PCH, înaintea meciului de luni cu FC U Craiova 1948.

CITEȘTE ȘI SORESCU, ÎN VIZORUL UNEI „ECHIPE DE TOP” DIN STRĂINĂTATE! SUMA CERUTĂ DE DINAMO ÎN SCHIMBUL SĂU

dinamopchliga 1realitateasuporteriddb