Dinamoviştii nu mai acceptă minciuni! „Scrisoarea” lui Cortacero, desfiinţată de fani!

Articol de Razvan Panaitescu - Publicat miercuri, 28 octombrie 2020, ora 02:08,
cortacero

Dinamoviştii nu mai au încredere în Pablo Cortacero, reprezentantul fondului de investiţii care a preluat acţiunile clubului din Ştefan cel Mare. Spaniolul a transmis că va prezenta o scrisoare de garanţie bancară în valoare de 19 milioane de euro, însă fanii simt că lucrurile nu sunt curate.

Fanii din Peluza Cătălin Hîldan, implicaţi în proiectul Doar Dinamo Bucureşti, şi-au prezentat punctul de vedere, fără a îl acuza încă pe Cortacero. Între timp, salariile jucătorilor au rămas restante, iar clubul are probleme şi cu datorii mai vechi.

„Ce bine ar fi să apară banii și noii proprietari ai clubului să facă o mărire de capital de 10 milioane de euro! Suntem primii care vom recunoaște că n-am avut încredere totală, încredere oarbă în promisiunile lor. Asta ar fi ultima problemă. Astăzi erau așteptați niște bani pentru salariile jucătorilor. Acționarul majoritar al lui Dinamo a transmis aseară că banii vor intra „săptămâna viitoare”. Astăzi a adăugat că problema banilor va fi rezolvată până la sfârșitul săptămânii, dar nu prin apariția banilor, ci prin apariția unei scrisori de garanție bancară, prin care va fi acoperită o sumă 19 milioane de euro. Apoi a afirmat că rezolvarea aceasta va veni în vreo 14-15 zile” – se arată în comunicatul PCH.

Fanii au apelat şi la un avocat, membru în boardul DDB, pentru a le explica tuturor ce valoare are scrisoarea de garanţie bancară.

„- Domnule avocat, ne puteți explica ce înseamnă o scrisoare de garanție bancară?
Sună destul de bine, mai ales că termenul „bancară” îi dă o greutate în plus.

– Scrisoarea de garantie bancara, asa cum ii spune si numele, e un instrument de garantie. El se foloseste pentru a garanta executarea unei obligatii, de cele mai multe ori, de plata a unui pret. O scrisoare de garantie bancara de X Euro nu inseamna ca cineva are X Euro in banca, ci ca banca ar fi dispusa, in limita a X Euro, sa acopere o eventuala neexecutare a unei obligatii.

– Cum poate fi ajutat clubul Dinamo printr-un astfel de document?

– Dinamo are nevoie acum de capital de lucru, pentru a-si plati datoriile vechi si pe cele curente, iar scrisoarea de garantie bancara pentru capital de lucru este un nonsens si din punct de vedere juridic, si din punct de vedere comercial.

– Vorbim de 19 milioane de euro. Dacă scrisoarea garantează această sumă nu e o veste bună?

– Să fluturi astfel de scrisori sau ale unor extrase de cont cu sume fabuloase, dar care nu sunt ale clublui, nu ajuta pe nimeni si seamana cu tacticile folosite de „baietii destepti” din anii ’90, in epoca acelor „investitori straini” care au lasat prapad in urma lor.

– Dar nu vorbim de un fals, ci de un document valid. Nu este de ajuns?

– Si daca e adevarata, nici nu spune nimic, nici nu ajuta la nimic. Daca, de exemplu, mai aveau sa ii dea lui Negoita bani pe actiuni, la asa ceva puteau sa foloseasca o scrisoare de garantie” – a explicat avocatul Mihail Marian.

„Avocatul Marian Mihail a absolvit în 2014 cursurile Johan Cruyff Institute din Barcelona. A coordonat activitatea comisiilor jurisdictionale din cadrul Asociatiei Municipale de Fotbal Bucuresti, din 2016 pana in 2019, iar din 2011 pana in 2015 a fost agent de meciuri UEFA, activitate in care a colaborat cu mai multe academii ale cluburilor de prima liga din Europa”, se arată în comunicatul emis de fanii lui Dinamo.

Pablo Cortaceropeluza catalin hildanavocatdinamoscrisoare de garanţieddb
Dresden, Germany. 24th Apr, 2021. Football: 3. league, SG Dynamo Dresden – Hallescher FC, 34. matchday, at Rudolf-Harbig-Stadion. Halles Stipe Vucur plays the ball. Credit: Robert Michael/dpa-Zentralbild/dpa/Alamy Live News

VIDEO | „Uriașul” lui Gigi Becali a ajuns în România: „Vreau să câștig campionatul!”

romania anglia

Reacție dură pentru naționala României: ”Amatorism şi prea multă discotecă”