Dinu Todoran, acuzat de implicarea în meciuri trucate: „L-am auzit cum i-a zis lui Bălan: ‘Bă, nu da gol!'”

Articol de Vlad Ciotoran - Publicat luni, 31 mai 2021, ora 22:02,
Dinu Todoran antrenor
Dinu Todoran antrenor

Noul antrenor al FCSB-ului, Dinu Todoran, este acuzat că ar fi fost implicat în două meciuri suspecte de blat, pe vremea când juca fotbal.

În mai 2016 a fost judecat un caz de trucare de meciuri la Gloria Buzău. Dinu Todoran ar fi încercat să îl determine pe un coechipier să rateze un penalty, potrivit gsp.ro. Actualul technician al FCSB ar fi primit indicaţii de la secundul adversarilor în acest sens, în timpul partidei Voluntari – Gloria Buzău 5-1.

Indicațiile de dinainte de meci au fost să ținem de 0-0 până în minutul 25-30. Noi am încasat însă primul gol în minutul 3, lucru care a dat planurile peste cap. Apoi, Romeo Bunică ne-a dat semnalul “acum, acum!” pentru încă două goluri. La pauză, Romeo Bunică ne-a spus să fim atenți la el și în repriza a doua pentru că ne va face semn când trebuie să primim gol sau goluri.

Pe finalul meciului, FC Voluntari a avut o lovitură de la 11 metri. Atunci, Romeo Bunică i-a spus lui Dinu Todoran să îi transmită lui Adrian Bălan să rateze penaltyul. Eu l-am auzit pe Todoran, care era în apropierea mea, cum i-a zis lui Bălan: <<Bă, nu da gol!>>”, a povestit un martor anchetatorilor FRF, potrivit sursei citate.

Dinu Todoran a fost acuzat și de manipularea rezultatului din meciul Rapid Suceava – Voluntari 1-3, din aprilie 2015.

În seara de dinaintea meciului, cineva de la Rapid Suceava a venit la noi la hotel și a discutat despre jocul de a doua zi. La pauză, a fost 1-0 pentru ei, iar noi nu am ieșit din 30 de metri. La pauză, Dinu Todoran a luat o bluză și s-a dus în vestiarul gazdelor împreună cu un alt jucător care fusese înainte la Suceava. În bluză avea peste 20.000 de lei vechi, bani de la conducerea clubului. S-a terminat 3-1 pentru noi”, a spus unul dintre membrii staff-ului de la FC Voluntari, potrivit sursei menționate.

Citește și Marius Şumudică, despre numirea lui Dinu Todoran la FCSB: ,,Am fost surprins de alegere, dar e politica lor”

 

scandaldinu todoranliga 1batfotbalrealitatea