Discurs-manifest al Igăi Swiatek la Roland Garros: „Acest lucru este grav pentru noi”

Articol de Gabriel Ion - Publicat miercuri, 29 mai 2024, ora 23:35,
Iga Swiatek
Iga Swiatek

Jucătoarea poloneză de tenis Iga Swiatek (1 WTA, cs 1) s-a calificat în tutul 3 la Roland Garros, după ce a învins-o pe Naomi Osaka.

Swiatek este deranjată că spectatorii strigă în timpul punctelor

Iga Swiatek s-a impus în fața japonezei (134 WTA, clasament protejat) cu 7-6 (1), 1-6, 7-5, după ce a salvat o minge de meci.

La finalul partidei, liderul mondial i-a certat pe spectatori, cerându-le să nu mai strige în timpul punctelor, pentru a nu le mai distrage atenția jucătorilor.

„Am un mare respect pentru voi și știu că jucăm pentru voi, dar uneori, când suntem sub o mare presiune, când strigați ceva în timpul punctelor, ne este foarte greu să fim concentrați. De obicei, nu aduc în discuție asta pentru că vreau să fiu o jucătoare care este concentrată, dar acest lucru este grav pentru noi.

Ne luptăm toată viața pentru a fi din ce în ce mai buni. Uneori este greu de acceptat asta. Miza este mare, sunt mulți bani de câștigat. Pierderea unor puncte poate schimba foarte multe. Așa că vă rog, oameni buni, dacă ne puteți susține între puncte, dar nu în timpul lor, ar fi grozav.

Sper că încă o să vă placă de mine, pentru că știu că publicul francez ar putea avea câțiva jucători care nu-i plac și pe care îi huiduie. Dar vă iubesc și întotdeauna îmi place să joc aici, așa că hai să continuăm așa”, a spus ea.

Iga Swiatek va da peste învingătoarea din meciul Jana Fett – Marie Bouzkova, care a fost întrerupt astăzi, din cauza ploii, la scorul de 6-2, 1-0 pentru sportiva din Cehia.