Doliu imens! A murit o legendă a fotbalului mondial

Articol de Ciprian Chirilă - Publicat duminică, 11 iulie 2021, ora 13:10,
Jimmy Gabriel, Everton
Jimmy Gabriel, Everton

Lumea fotbalului este din nou zguduită de o veste cutremurătoare, asta după ce a decedat unul dintre cei mai emblematici fotbaliști din țara care dă o finalistă a Campionatului European din acest an.

Un club legendar din Anglia este în doliu. Deși nu a mai câștigat un trofeu important de foarte mulți ani, formația la care cel decedat a scris istorie este a patra cea mai galonată formație din punct de vedere al titlurilor în Insulă.

Jimmy Gabriel, unul dintre numele de referință din istoria lui Everton, a decedat. Anunțul a fost făcut de clubul britanic cu nouă titluri în palmares, prin intermediul unei rețele de socializare.

”Toată lumea de la clubul de fotbal Everton este profund întristată să audă vestea că fostul nostru jucător și antrenor, Jimmy Gabriel, a murit. Jimmy a jucat 303 de jocuri pentru Blues, marcând 37 de goluri, câștigând titlul de campion în 1963 și FA Cup în 1966. RIP Jimmy”, a fost mesajul emoționant postat de pe Goodison Park, pe pagina oficială de Facebook.

Scoțianul Jimmy Gabriel a jucat la Everton între 1960 și 1967, îmbrăcând tricoul ”The Toffees” în 303 meciuri. Din postura de mijlocaș defensiv a marcat 37 de goluri pentru formația britanică, alături de care a câștigat titlul în prima ligă engleză, în 1963, și FA Cup, în 1967.

CITEȘTE ȘI –>> VESTE CUMPLITĂ PENTRU MICROBIȘTII DIN ROMÂNIA. CONDUCĂTORUL UNUI CLUB DE FOTBAL A MURIT LA 45 DE ANI

decesevertonjimmy gabrielangliarealitatea