Doliu imens în lumea sportului românesc! O adevărată legendă a murit – Anunțul făcut de federație

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat luni, 31 ianuarie 2022, ora 09:41,
Doliu
Doliu

Doliu imens în sportul românesc! O adevărată legendă s-a stins din viață în cursul zilei de sâmbătă, la vârsta de 65 de ani. Tragicul anunț a fost făcut de Federația Română de Volei.

Radu Miclea, un profesor extrem de apreciat care a pregătit numeroase generații de sportivi, a încetat din viaţă, sâmbătă, 29 ianuarie, la doar 65 de ani.

Miclea considerat unul dintre cei mai buni antrenori de juniori din România.

În tinerețe, Radu Miclea a făcut parte din echipa care a adus voleiului dejean prima medalie, una de bronz, la Campionatul Național de Juniori, în 1975.

Antrenor de volei din 1980, după facultate, Miclea a fost repartizat la Constanța, unde a stat 16 ani. În 1996 s-a întors la Dej.

De-a lungul carierei, profesorul de volei de la CSS LAPI Dej Radu Miclea a câștigat toate competițiile naționale posibile (mini-volei, speranțe, cadeți) și a obținut calificări la diferite competiții internaționale, fiind considerat unul dintre cei mai buni antrenori de juniori din țară (prin mâinile lui au trecut numeroși viitori campioni, inclusiv Gheorghe Crețu – antrenor extrem de bine cotat la nivel mondial).

Anunțul decesului a fost făcut public într-o postare pe pagina de Facebook a Federației Române de Volei.

voleirealitateadoliua murit