Doliu în fotbalul românesc! Un fost internațional a încetat din viață

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat joi, 24 februarie 2022, ora 00:45,
Ioan Zare avea 62 de ani, sursă foto: gsp.ro
Ioan Zare avea 62 de ani, sursă foto: gsp.ro

Fotbalul românesc l-a pierdut pe 23 februarie 2022 pe unul dintre jucătorii care a prins lotul României pentru un turneu final.

Este vorba despre Euro 1984, acolo unde prima reprezentantiă a fost printre cele 8 finaliste. Tricolorii au fost în grupă cu Spania, Germania și Portugalia, la prima lor participare la un turneu final continental. Din lot a făcut parte și Ion Zare care a și fost folosit o repriză, în duelul cu Germania, al doilea din grupă. Atunci orădeanul l-a înlocuit la pauză chiar pe Gheorghe Hagi. Ștefănescu &  Co aveau să piardă respectiva întâlnire cu 2-1 singurul gol al echipei noastre purtând semnătura lui Marcel Coraș. Ion Zare are în total 7 selecții la echipa națională, în perioada 1984-1987. El a fost selectat de Mircea Lucescu pentru a face parte din lotul pentur turneu final respectiv în vremea în care mijlovcașul evolua pentru FC Bihor. Ulterior el s-a transferat la Dinamo, pentru ca în țară sîă mai îmbrace tricoul echipelor Victoria București și Farul Constanța.

Sursă foto: impact.ro

CITEȘTE ȘI –>> Fostul fotbalist dispus să își riște viața pentru țara lui! Mesajul trimis conaționalilor săi în prag de război

Cariera și-a încheiat-o în Ungaria unde a fost legitimat la Siofok și Pecs. Zare fusese internat la secția de Terapie Intensivă cu o zi înainte ca inima lui să încteze să mai bată. Decesul a fost confirmat de fostul său coechipier, Vladimir Tămaș, pentru Bihon.

Am primit vestea pe care n-am vrut să o primesc, S-a stins Nelu Zare. Dumnezeu să-l odihnească în pace.O mare pierdere. Sunt extrem de trist”, a fost anunțul fostului jucător al lui FC Bihor.

Zae avea 62 de ani și ar fi trebuit să participe la Târgu Jiu la o competiție amicală, însă și-a anulat participarea în ultimul moment după ce s-a simțit rău și a fost nevoit să facă investigații suplimentare.

CITEȘTE ȘI –>> Un suporter a suferit un stop cardiac în tribună, la un meci de fotbal

euro 1984fotbal romanesczaredecesdoliu