Doliu în jurnalismul sportiv – Un celebru comentator a murit

Articol de Ionut Dumitrescu - Publicat marți, 22 august 2023, ora 13:05,
Doliu
Doliu

Doliu în lumea jurnalismului sportiv. Un celebru comentator a murit la vârsta de 86 de ani.

Comentatorul sportiv BBC Robert Alun Evans a murit la vârsta de 86 de ani.

Robert Alun Evans a fost primul care a comentat în limba galeză un meci internațional de fotbal din Țara Galilor, în 1977.

Robert Alun Evans, cunoscut sub numele de R Alun, a reprezentat chipul și vocea programelor difuzate la BBC în limba galeză, BBC Welsh, timp de mulți ani, în perioada 1960-1970.

Momentul istoric pentru care a devenit celebru s-a petrecut după ce, pe 12 octombrie 1977, a prezentat știrile la BBC Wales, a comentat meciul de calificare la Cupa Mondială Țara Galilor vs Scoția. Scoțienii au învins cu scorul de 2-0.

Meciul, disputat pe Anfield – Liverpool, pentru că în Țara Galilor stadioanele erau prea mici, s-a terminat cu victoria Scoiei, cu 2-0, asigurându-și locul la Cupa Mondială din Argentina, din 1978.

Pionierul comentariilor în limba galeză a devenit apoi șeful BBC Bangor, perioadă în care și-a continuat activitatea de jurnalist de radio la competițiile sportive.

Înainte de cariera sa la BBC, s-a hirotonit ca pastor și a revenit la biserică după ce s-a pensionat. A fost președinte al Uniunii Independenților Galezi, congregație reformată din Țara Galilor, scrie DailyMail.

doliurealitatea.netrealitatearobert alun evans