Doliu în sportul românesc. A murit un antrenor emerit: „Numele său se leagă de multe performanțe”

Articol de Vlad Ciotoran - Publicat marți, 22 martie 2022, ora 16:51,
Ambulanță
Ambulanță

Antrenorul emerit Andi Ardeleanu a murit la vârsta de 91 de ani, informează Federaţia Română de Tenis de Masă.

Născut în anul 1931, Andi Ardeleanu, absolvent al ICEF, actualmente Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport, a fost profesor de educație fizică și jucător de tenis de masă.

A început activitatea de antrenor de tenis de masă la o echipă modestă din campionatul municipiului București, echipa Fabricii „Bere Grivița”. Datorită priceperii și muncii susținute, formează în câțiva ani o serie de sportivi talentați.

Ulterior, devine profesor la catedra de sport a Institutului Politehnic București, unde înființează secția de tenis de masă Politehnica, secție la care vor activa toți sportivii de la Bere Grivița.

Obține în anii următori rezultate remarcabile cu sportivii pregătiți la Politehnică și numele său se leagă de multe performanțe notabile ale acestui club.

Datorită rezultatelor obținute pe plan intern, este numit antrenor al echipelor naționale de juniori și ulterior seniori și, din această postură, a reușit să adauge o filă de istorie a unei generații în tenisul de masă românesc.

A fost distins cu titlul de antrenor emerit.

Citește și Video | Unul dintre cei mai importanți portari la nivel mondial a fost implicat într-un accident rutier

realitateadoliuandi ardeleanuantrenor