Drama unui fost campion din NBA: „Nu am mobilitate aproape deloc”

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat miercuri, 20 iulie 2022, ora 18:10,
Dirk Nowitzki este jucătorul născut în afara Statelor Unite care a marcat cele mai multe puncte în istoria NBA, 31.560
Dirk Nowitzki este jucătorul născut în afara Statelor Unite care a marcat cele mai multe puncte în istoria NBA, 31.560

Fostul baschetbalist german Dirk Nowitzki a recunoscut că nu duce o viață normală și poate ar fi fost mai bine dacă s-ar fi retras de la Dallas Mavericks cu doi ani mai devreme.

Nu am mobilitate aproape deloc”, a recunoscut Dirk Nowitzki

Dirk Nowitzki a jucat în campionatul american profesionist de baschet, NBA, la o singură echipă, Dallas Maverick. A ajuns în 1998, fiind draftat al 9-lea, în prima rundă, și s-a retras în 2019.

Recent, el a purtat o discuție cu fotbalistul german de la Real Madrid, Troni Kroos. „Mă tot gândesc că mai mult ca sigur ultimii doi ani în NBA nu au meritat.

Au fost momente strălucitoare, bineînțeles, petnru mine, dar echipa nu s-a descurcat atât de bine și realitatea este că abia mă mai puteam mișca. Și acele probleme continuă să mă afecteze.

Dacă m-aș fi retras cu doi ani mai devreme, sunt sigur că m-aș putea mișca mai bine acum. Aș putea juca fotbal cu copiii din când în când. Acum nici nu pot să fac asta. Este un sport grozav, iubesc să dau cu piciorul în minge, de distracție.

Dar dacă nu te poți mișca așa cum trebuie, e greu . Încerc să joc, dar nu am mobilitate aproape deloc.

Pot să mai joc doar tenis, dar doar meciuri de dublu, lovesc niște forehanduri din spatele terenului și nimic altceva”, a recunoscut Nowitzki în podcastul compatriotului lui Toni Kroos.

Recorduri impresionate realizate de Dirk Nowitzki în NBA

Fostul baschetbalist, care pe 19 iunie a împolinit 44 de ani, a impresionat mereu cu aruncările de la semi-distanță și distanță. El a câștigat titlul cu Dallas Maverick în 2011, când a fost desemnat și MVP-ul play-offului.

Este singurul jucător din istoria competiției care a evoluat 21 de ani pentru o singură. Nowitzki a jucat de 14 ori în All Star Game. De asemenea, el a devenit primul european care a început ca titular un All Star Game.

În plus, germanul este jucătorul născut în afara Statelor Unite care a marcat cele mai multe puncte în istoria NBA, 31.560. dallas Maverick a dorit să-l recompenseze, astfel că a retras numărul 41 după retragerea lui Nowitzki.

Totodată, el a avut performanțe foarte și la nivel de națională. A dus Germania spre bronzul mondial, în 2002, când a fost și coșgheterul competiției. În 2005, el și-a condus naționala spre argintul la Euro, când a fost desemnat cel mai bun jucător al turneului.

nbaDallas MaverickDirk Nowitzki