Vedeta sportului mondial, șocată de vizita la medic: „Ai putea muri”

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat luni, 04 aprilie 2022, ora 16:34,
Shaquille O’Neal a împlinit recent 50 de ani, sursă foto: Profimedia
Shaquille O’Neal a împlinit recent 50 de ani, sursă foto: Profimedia

Shaquille O’Neal este unul dintre cele mai mari nume din istoria baschetului mondial. Chiar și la 11 ani de la retragere, el rămâne la fel de iubit de fanii care i-au putut urmări îndeaproape întreaga carieră. 

Aceștia au rămas însă interziși în momentul în care fostul mare sportiv a dezvăluit ceea ce i-a transmis medicul după ultima sa vizită într-un cabinet de specialitate, pentru o verificare a stării de sănătate.

”Când joci, te duci la medic și îți face toate analizele, nu? Eu nu am mai jucat de de 11 ani. Și m-am gândit că dacă nu mai joc de ce să mă mai duc la medic?! M-am dus la medic pentru prima dată după mult timp și am aflat lucruri pe care nici nu le știam. Mi-a făcut un consult, după care mi-a spus: ‘Hei, omule, ai apnee în somn. Apneea în somn poate provoca hipertensiune arterială sau accidente vasculare cerebrale. Ai putea muri’.

Nu mi-a venit să cred. Așa că acum dorm cu un aparat medical lângă mine Erau zile când abia puteam să mă mișc. Mă dureau toate. Așa că luam un analgezic sau două, dar nu mai multe. Însă la un moment dat am avut probleme cu rinichii, așa că am renunțat la analgezice. Când conștientizezi cuvântul ‘moarte’ schimbi multe dintre obiceiurile tale”, a povestit „Shaq”, pentru Marca.

Photo by Bill Greenblatt/UPI Credit: UPI/Alamy Live/Profimedia

CITEȘTE ȘI –>> Nepotul lui Becali a snopit în bătaie un suporter la meciul cu Craiova. FOTO | Comportamentul sălbatic din tribuna VIP a FCSB

Superstarul cu 4 titluti de campion NBA în palmares a explicat care a fost motivul care l-a convins să renunțe la prejudecăți.

Totul s-a schimbat când am avut senzația că văd în oglindă un bătrân de 70 de ani. Până atunci mâncam numai sandvișuri, indiferent că era dimineața sau seara. Mi-am dat seama că nu mai pot continua așa, doar să mă uit la Netflix și să mănânc. De exemplu, dacă mă trezeam la 3 dimineața, primul lucru pe care-l făceam era să mănânc.

Așa că am luat pâinea, ciocolata și prăjiturile din casă și le-am aruncat. Acum mănânc doar fructe, shake-uri proteice, salate, pește, pui, sparanghel și alte legume. Toate în porții foarte mici. Iar acum văd că abdomenul meu arată la fel ca în 2006, când jucam la Miami Heat”, a transmis cel care a împlint 50 de ani pe 6 martie. 

CITEȘTE ȘI –>> Omul momentului în baschetul românesc se destăinuie: „E o onoare pentru mine să pot face asta”

doctorprobleme de sanatateShaquille O'Neal