Duel românesc în sferturi la Parma! Indiferent de rezultat, Ana Bogdan intră în premieră în Top 50 WTA

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat joi, 29 septembrie 2022, ora 10:09,
Ana Bogdan
Ana Bogdan

Azi au loc sferturile de finală ale turneului feminin de tenis de la Parma, unul dintre meciuri fiind cel dintre Ana Bogdan (53 WTA, cs 6) și Irina Camelia Begu (33 WTA, cs 3).

Ana Bogdan și Irina Camelia Begu vor fi în premieră adversdare în circuitul WTA

Indiferent de rezultatul final, Ana Bogdan va pătrunde, pentru prima dată, între cele mai bune 50 de jucătoare din lume. În acest moment este pe locul 51 WTA virtual și poate fi depășită de o singură jucătoare, americanca Madison Brangle, dacă se impune la turneul ITF de 60.000 de dolari de la Templeton.

În cazul unei victorii în fața Irinei Camelia Begu, Ana va ajunge pe locul 46 virtual, calificarea în finală o urcă încă o poziție, iar câștigarea trofeului o duce pe 41 WTA.

Va fi prima confruntare directă, nu începe mai devreme de ora 18:00 a României, iar învingătoarea o va întâlni în semifinale pe Mayar Sherif (Egipt, 74 WTA) sau Lauren Davis (Statele Unite, 99 WTA).

În optimi, Bogdan a învins-o pe slovaca Anna Karolina Schimiedlova (118 WTA, venită din calificări), cu 6-2, 3-6, 6-3, iar Begu a trecut de Matilde Paoletti (366 WTA) cu 6-4, 6-4.

România are o reprezentantă și pe tabloul de dublu. Gabriela Talabă-Lee și Alycia Parks (Statele Unite) le au adversare în sferturi pe Ingrid Gamarra Martins și Nuria Parrizas-Diaz (Brazilia, Spania).

ana bogdanIrina Camelia Beguparma