VIDEO | Ecuador a învins Qatar cu 2-0 în deschiderea CM 2022! Performanță rară a lui Enner Valencia

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat duminică, 20 noiembrie 2022, ora 20:28,
Enner Valencia
Enner Valencia

Naționala Ecuadorului a învins Qatar cu 2-0 în primul meci al Campionatului Mondial din acest an.

Enner Valencia a înscris ultimele cinci goluri ale Ecuadorului la Campionatul Mondial

Ambele meciuri au fost marcate de Enner Valencia, care pe 4 noiembrie a împlinit 33 de ani. el a deschis scorul din penalty, în minutul 16, și a dublat avantajul naționalei țării lui după un sfert de oră, cu o lovitură de cap. Același jucător marcase și în minutul 3, dar golul a fost anulat pentru ofsaid.

Jucătorul legitimat din august 2020 la echipa turcă Fenerbahce se află la a doua prezență la Campionatul Mondial. În urmă cu 8 ani, la competiția organizată în Germania, el a marcat toate golurile Ecuadorului.

Naționala din America de Sud a făcut parte din Grupa E și a debutat cu o înfrângere în fața Elveției, 1-2. El a deschis scorul în minutul 13, după care adversarii au înscris Mehmedi (48) și Seferovic (90+3).

A urmat meciul cu Honduras, câștigat de Ecuador cu 2-1, grație dublei lui Valencia din minutele 34 și 65, după ce Costly deschisese scorul la o jumătate de oră de la primul fluier.

În ultimul meci din grupă, naționala sud-americană a remizat cu Franța, 0-0, terminând pe locul 3. Practic, Valencia a marcat ultimele cinci goluri ale naționalei țării lui la Campionatul Mondial, în contextul în care Ecuador nu s-a calificat la întrecerea de acum 4 ani, din Rusia.

Au evoluat echipele:

Qatar: Alsheeb – Miguel, Hisham, Khoukhi, Hassan, Ahmed – Alhaydos (72 – Waad), Boudiaf, Hatem – Afif, Ali (72 – Muntari). Selecţioner: Felix Sanchez Bas.

Ecuador: Galindez – Quinonez, Caicedo, Reyna, Tenorio – Jimenez, Carabalí, Corozo (89 –Palma), Romario Andres (68 – Morante) – Valencia (76 – Charcopa), Martínez (89 – Cortez). Selecţioner: Gustavo Julio Alfaro.

Arbitrii: Daniele Orsato – Ciro Carbone, Alessandro Giallatini (toţi din Italia); arbitru de rezervă: Istvan Kovacs (România)

Cartonaşe galbene: Alsheeb (15), Ali (22), Boudiaf (36), Afif (78) / Caicedo (29), Mendez (56).

campionatul mondial 2022ecuadorEnner Valenciaqatar