Eduard Novak, răspuns pentru Gică Hagi: ”Nu o să strige lozinci împotriva machedonilor pentru că este o comunitate foarte mică!”

Articol de Mihai Popescu - Publicat miercuri, 01 februarie 2023, ora 20:18,
Eduard Novak vrea ca românii să câștige 15-20 de medalii la JO de la paris din 2024, dar obiectivul realist este de 6-7 medalii
Eduard Novak vrea ca românii să câștige 15-20 de medalii la JO de la paris din 2024, dar obiectivul realist este de 6-7 medalii

Gică Hagi consideră că meciul de la Sfântu Gheorghe nu trebuia anulat.

Eduard Novak, ministrul Sportului, i-a dat un răspuns lui Gică Hagi.

”Nimeni nu poate să vorbească în această speţă. Doar minoritatea maghiară si domnul Dioszegi şi toţi cei care au echipe în sporturile de echipa care înfruntă aceleaşi probleme, xenofobe, rasiste .

Şi în hochei avem aceiasi problema, avem problema şi la baschet, şi în alte sporturi. E o chestiune generală. Nu poate să vorbeasca nici domnul Gică Hagi pe aceasta temă. Că nu o să cânte niciodată nimeni, nu o să strige lozinci împotriva machedonilor pentru că este o comunitate foarte mică, dar acest lucru, pe acest plan, cand o echipă de hochei, de baschet.

Tu ai confruntari în ligile naţionale si tot timpul echipa adversă strigă împotriva ta aceste lozinci, acest lucru trebuie să se termine. Eu cred, foarte bine ca s-a creat acest precedent. Foarte bine. Este un semnal de alarmă şi pentru federaţia de fotbal şi pentru celelalte federaţii şi acest lucru trebuie tratat foarte serios”, a spus Eduard Novak, la Orange Sport.

sfântu gheorghegica hagiEduard Novak