Edward Iordănescu vrea în optimile CE 2024: „Obiectivul nostru este să trecem de aceasta grupă”

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat sâmbătă, 02 decembrie 2023, ora 21:47,
Edward Iordănescu
Edward Iordănescu

Naționala României a fost repartizată în Grupa E a CE de fotbal, care va avea loc între 14 iunie și 14 iulie 2024, în Germania.

Obiectivul nostru este să trecem de aceasta grupă”, a recunoscut selecționerul Edward Iordănescu

Formația pregătită de Edward Iordănescu va debuta pe 17 iunie, la Munchen, împotriva echipei venită din play-off, adică Israel, Islanda, Bosnia-Herţegovina sau Ucraina.

Urmează partida cu Belgia, programată pe 22 iunie, la Koln, și cea împotriva Slovaciei, pe 26 iunie, la Frankfurt. În optimile de finală se califică primele două clasate în fiecare grupă plus patru dintre cele mai bune echipe de pe locul 3.

Obiectivul nostru este să mergem mai departe, să trecem de aceasta grupă. Vom continua să muncim ca și până acum, avem drumul nostru, șansa noastră, și împreună, cu unitate și încredere, am demonstrat că putem realiza multe lucruri frumoase.

Nu va fi ușor, indiferent de echipa care va veni din play-off. Este Campionatul European și toate formațiile de aici sunt valoroase”, a declarat selecționerul.

România își va afla ultima adversară din Grupa E pe 26 martie, când au loc ultimele meciuri din play-off. Semifinalele din Ruta B a Conference League sunt Israel – Islanda și Bosnia-Herţegovina – Ucraina, care se vor juca pe 21 martie. Israel sau Islanda joacă și meciul decisiv pe teren propriu.

Edward IordănescubelgiaBosnia-HerțegovinaslovaciaucrainaCampionatul European 2024islandaisraelgrupa e