Elina Svitolina vrea ca şi în acest an la Wimbledon să nu fie primiţi sportivii din Rusia şi Belarus. “În continuare soldaţi ruşi omoară ucraineni nevinovaţi”

Articol de Dan Istratie - Publicat sâmbătă, 04 februarie 2023, ora 08:03,

Jucătoarea ucraineană Elina Svitolina a declarat, vineri, că interdicţia decisă de organizatorii turneului de la Wimbledon pentru sportivii ruşi şi belaruşi, la ediţia din 2022, ar trebui să fie pusă în aplicare şi în acest an, relatează Reuters.

Sportivii din Rusia şi Belarus nu au putut participa la Wimbledon anul trecut, ca urmare a unei decizii a organizatorilor, în contextul ofensivei militare a Rusiei în Ucraina, susţinută de Belarus.

Svitolina este de părere că nimic nu s-a schimbat de anul trecut până acum în ceea ce priveşte motivul interdicţiei din 2022.

“Sper că vor proceda la fel şi vor menţine interdicţia. Nu cred că ar trebui să se schimbe ceva”, a spus Svitolina. “Oameni încă suferă şi în continuare soldaţi ruşi omoară ucraineni nevinovaţi. Încă este război. Decizia nu ar trebui să fie diferită”, a adăugat ea.

Organizatorii celorlalte grand slam-uri, Roland Garros, US Open şi Australian Open, le-au permis ruşilor şi belaruşilor să participe ca sportivi neutri.

svitolinawimbledon