Elveția dă lovitura și se impune în Spania! Portugalia conduce în Grupa A2 din Liga Națiunilor

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat sâmbătă, 24 septembrie 2022, ora 23:54,
Elveția este performera serii în Liga Națiunilor, după victoria cu 2-1 pe terenul Spaniei
Elveția este performera serii în Liga Națiunilor, după victoria cu 2-1 pe terenul Spaniei

Naționala de fotbal a Elveției a învins Spania, cu 2-1, la Zaragoza, iar acum ibericii au nevoie de victorie în Portugalia pentru a juca în semifinale.

Spania a fost răpusă de Elveția chiar pe teren propriu

Elveția a dat peste cap calculele hârtie și a stricat toate socotelile din Grupa A1 din Liga Națiunilor. Înaintea penultimei etape, Spania era lider cu 8p, urmată de Portugalia cu 7p, Cehia cu 4p și Elveția cu 3p.

O victorie în fața elvețienilor, pe teren propriu, le-ar fi ușurat spaniolilor misiunea în ultima etapă, când întâlnesc Portugalia, în deplasare. Dar meciul de la Zaragoza a fost unul cum fanii iberici nu ar vrea să mai vadă cât de curând.

Akanji a deschis scorul în minutul 21, cu capul, după un corner, mingea intrând în poartă la vinclu, după ce a lovit gazonul.

Jordi Alba a egalat în minutul 55, cu un șut din careu sub transverală, dar bucuria gazdelor a fost de scurtă durată, deoarece cinci minute mai târziu Embolo a readus Elveția în avantaj.

În celălalt meci al grupei, Portugalia a distrus Cehia, chiar la ea acasă, administrându-I un sec 4-0, prin golurile marcate de Dalot (33, 52), Bruno Fernandes (45+2) și Diogo Jota (82).

În ultima etapă, Portugalia primește replica Spaniei, cu un avans de 2 puncte, are nevoie de un egal pentru a câștiga grupa și a se califica în semifinalele Ligii Națiunlor. Partida Elveția – Cehia va decide echipa retrogradată în următoarea serie valorică, gazdelor fiindu-le suficientă și o remiză ca să se salveze.

elvetialiga natiunilorspania