Emma Răducanu l-a impresionat pe un fost câștigător de Champions League: „Este talentul secolului!”

Articol de Alexandru Dan - Publicat marți, 14 septembrie 2021, ora 20:32,
Emma Răducanu/Sursa foto: Profimedia Images
Emma Răducanu/Sursa foto: Profimedia Images

Tânăra sportivă în vârstă de 18 ani este personajul principal al tenisului feminin în momentul de față, asta datorită triumfului de la US Open!

Emma Răducanu continuă să uimească în circuitul WTA, iar câștigarea primului Grand Slam din carieră a propulsat-o pe britanica cu origini românești până pe locul 23 în ierarhia mondială, cea mai bună poziție de până acum. Performanțele tinerei jucătoare a ajuns și la urechile antrenorului celor de la Liverpool, Jurgen Klopp, care a avut doar cuvinte de laudă la adresa Emmei, pe care o consideră talentul secolului.

sursa- Profimedia Images

„A fost impresionant. A trecut mult de când m-am uitat până la final la un meci de tenis și chiar și mai mult timp de când am văzut un meci complet de tenis feminin. Chiar am fost impresionat de putere și viteză.

M-am uitat și la interviuri, la ambele fete, la cum vorbeau ele, la 18, respectiv 19 ani. Asta m-a inspirat poate chiar mai mult decât tenisul lor, și oricum era deja suficient jocul lor. Am rămas impresionat de modul în care ele s-au prezentat.

Citește și EMMA RĂDUCANU AR PUTEA JUCA LA UN TURNEU WTA DIN ROMÂNIA, ALĂTURI DE NUME GRELE DIN TENISUL FEMININ

Emma a arătat un mare respect pentru ea (n.r.: Leyla Fernandez). Ele știau și sperau că se vor duela în viitor foarte des și că vor juca mai multe finale. Și eu le doresc asta. Pur și simplu a fost un spectacol de sportivitate în sportul de elită, cât de umil poți să fii când ești atât de tânăr și în vârful lumii.

Atunci când ai 18 ani și poți să câștigi US Open, este clar că s-a întâmplat ceva în ultimii 10-15 ani și acesta e cel mai greu lucru, pentru că, altfel, nu s-ar fi întâmplat. Ea este, cu siguranță, talentul secolului, dar fără o muncă extrem de grea, e imposibil să fii acolo.

Ea a făcut asta și acum se află acolo și o vezi zâmbind în timpul meciului, iar acesta este, pur și simplu, cel mai frumos lucru pe care ți-l poți imagina. Cu siguranță că acum o să urmăresc tenisul feminin mult mai mult decât am făcut-o în ultimii ani, a spus Klopp, citat de skysports.com.

Citește și EXCLUSIV | REACȚIA LUI ILIE NĂSTASE DUPĂ CE EMMA RĂDUCANU A CÂȘTIGAT US OPEN: „NICI EA NU S-A AȘTEPTAT LA ASTA!”

realitateawtajurgen kloppdeclaratiiemma raducanutenis