Endrick taie din entuziasmul brazilienilor: „Nu mă comparaţi cu Pele”

Articol de Gabriel Ion - Publicat luni, 10 iunie 2024, ora 19:18,
Endrick
Endrick

Tânărul atacant brazilian Endrick i-a calificat „nebuni” pe cei care îl compară cu Pele, în timp ce îşi continuă startul impresionant în fotbalul internaţional alături de Selecao.

„Nimeni nu ar trebui comparat cu nimeni. Pele a fost Pele”, spune Endrick

Endrick, în vârstă de 17 ani, a devenit cel mai tânăr jucător care a marcat în trei meciuri internaţionale consecutive pentru Brazilia, de la Pele şi până în prezent, după ce a înscris sâmbătă golul victoriei în amicalul cu echipa Mexicului (scor 3-2), disputat în Texas.

„Voi, băieţi, puteţi fi nebuni cu ceea ce creaţi”, a spus Endrick, atunci când un reporter l-a întrebat ce părere are despre comparaţia cu legendarul număr 10 al Braziliei. „Nimeni nu ar trebui comparat cu nimeni. Pele a fost Pele”, a adăugat el.

De asemenea, Endrick a marcat singurul gol în victoria Braziliei în faţa Angliei (1-0), în luna martie pe Wembley, şi a înscris apoi din nou în egalul cu Spania (3-3), pe stadionul Santiago Bernabeu, trei zile mai târziu.

„Este urât să compari jucători”, insistă Endrick

În ciuda faptului că nu va împlini 18 ani până în iulie, Endrick va purta tricoul cu numărul 9 al Braziliei în timpul turneului Copa America, programat în Statele Unite în perioada 20 iunie-14 iulie.

Dar atacantul nu lasă niciun zgomot exterior să-l distragă de la obiectivul său de a ajuta Brazilia în tentativa de a câştiga pentru a zecea oară turneul continental.

„Este urât să compari jucători”, a subliniat Endrick, care se va alătura luna viitoare noului său club, Real Madrid, după despărţirea de Palmeiras. „Fiecare are propria poveste, propria realitate, de unde vine şi prin ce trebuie să treacă pentru a reuşi. Să lăsăm istoria să se scrie. Vrem ca media braziliană să ne susţină, nu să facă tot felul de comparaţii”, a mai spus noua vedetă a fotbalului brazilian.