VIDEO | Compozitorul Ennio Morricone a murit! Geniul care a compus cel mai frumos imn din istoria Cupei Mondiale era fan AS Roma

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat luni, 06 iulie 2020, ora 19:30,
Ennio-Morricone-imn-cupa-mondială-1978

Compozitorul italian Ennio Morricone a încetat din viață azi, la vârsta de 91 de ani. Geniul italian lasă în urma sa o moștenire uriașă în istoria muzicii.

Născut la Roma, Ennio Morricone ar fi putut ajunge un fotbalist de bază al echipei AS Roma, club la care a evoluat în timpul junioratului. Tatăl său, un cunoscut trompetist din Italia acelor vremuri, avea însă să-i influențeze viitorul și să-l direcționeze spre o carieră în muzică.

Deși și-a schimbat prioritățile în viață, Morricone a rămas un împătimit fan al clubului la care a evoluat în copilărie, AS Roma.

Dedicat muzicii, Morricone avea să se reîntâlnească cu fotbalul în 1978, când a fost rugat să compună imnul pentru Campionatului Mondial de fotbal din Argentina. Genialul compozitor italian a acceptat provocarea, iar imnul compus de acesta este considerat unul dintre cele mai frumoase din istoria Cupei Mondiale.

Pe lângă muzică și fotbal, Morricone și-a iubit cu patimă soția. Iată ce spunea acesta cu puțin timp înainte de a trece în neființă: „Toată lumea trebuie să moară. Nu îmi e frică de moarte. Ceea ce mă sperie cu adevărat este că dacă plec înaintea soției mele, o voi lăsa singură și viceversa. Ideal ar fi să murim împreună” – Ennio Morricone.

Ennio Morricone pleacă în călătoria spre stele înaintea soției sale. Acesta a încetat din viață la un spital din Roma, după ce a suferit o fractură la picior în urma unei căzături.

Află de aici mai multe informații despre cariera muzicală a geniului Ennio Morricone.

Citește și • Mirel Rădoi surprinde! Fotbalistul preferat de la FCSB. Ce spune despre Man și Coman

as romaEnnio Morriconecupa mondialaimn cupa mondiala
Dresden, Germany. 24th Apr, 2021. Football: 3. league, SG Dynamo Dresden – Hallescher FC, 34. matchday, at Rudolf-Harbig-Stadion. Halles Stipe Vucur plays the ball. Credit: Robert Michael/dpa-Zentralbild/dpa/Alamy Live News

VIDEO | „Uriașul” lui Gigi Becali a ajuns în România: „Vreau să câștig campionatul!”

romania anglia

Reacție dură pentru naționala României: ”Amatorism şi prea multă discotecă”