Este oficial: Rapid și Dinamo vor juca în sezonul viitor al Ligii Campionilor la handbal! Alte două echipe speră la wild-card

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat joi, 23 iunie 2022, ora 17:12,
Echipa feminină de handbal Rapid
Echipa feminină de handbal Rapid

Echipele de handbal Rapid (feminin) și Dinamo (masculin) vor juca în ediția viitoare a Ligii Campionilor, ca urmare a faptului că au devenit campioane. CSM București și Minaur Baia Mare speră să primească un wild card.

Rapid și Dinamo sunt sigure de prezența în sezonul 2022/2023 al Ligii Campionilor

Forul european de handbal a început pregătirile pentru ediția viitoare a Ligii Campionilor. Echipele înscrise competiție au fost împărţite, atât la masculin, cât şi la feminin, în trei categorii, informează forul continental pe site-ul oficial.

Este vorba de echipe din ţări cu loc fix în EHF Champions League, de cele care au făcut solicitări pentru un loc suplimentar de la ţările cu cel puţin o echipă în competiţie şi de formațiile care au făcut solicitări de upgrade de la EHF European League din ţări fără loc în EHF Champions League.

În viitorul sezon al Ligii Campionilor, România va avea sigur două reprezentane. Este vorba de Rapid, la feminin, și de Dinamo la masculin. Ele au devenit campioane și fac parte din categoria echipelor cu loc fix.

La rândul lor, CSM București și Minaur Baia Mare au solicitat un wild card pentru a juca în Liga Campionilor, iar răspunsul va fi dat în zilele următoare. Ambele fac parte din categoria formațiilor care au făcut solicitări pentru un loc suplimentar de la ţările cu cel puţin o echipă în competiţie.

Echipe înscrise în Liga Campionilor la feminin:

  • Echipe din ţări cu loc fix: RK Lokomotiva Zagreb (Croația), Odense Handbold, Team Esbjerg (ambele din Danemarca), Metz Handball (Franța), SG BBM Bietigheim (Germania), Györi Audi ETO KC (Ungaria), WHC Buducnost (Muntenegru), Vipers Kristianstad și (Norvegia) și Rapid
  • Solicitări de locuri suplimentare de la naţiuni cu cel puţin o echipă în Liga Camionilor: Brest Bretagne Handbal (Franța), Borussia Dortmund (Germania), FTC-Rail Cargo Hungaria (Ungaria), Storhamar Handball Elite și (Norvegia), CSM Bucureşti
  • Solicitări de upgrade din Liga Europeană EHF fără loc în Liga Campionilor: DHK Banik Most (Cehia), RK Krim Mercator (Slovenia) și Kastamonu Belediyesi GSK (Turcia)

Echipe înscrise în Liga Campionilor la masculin:

  • Echipe din ţări cu loc fix: GOG (Danemarca), Barça (Spania), Paris Saint-Germain Handbal (Franța), SC Magdeburg, THW Kiel (ambele dinGermania), (Ungaria), Pick Szeged Lomza Vive Kielce (Polonia), FC Porto (Portugalia), și Dinamo
  • Solicitări de locuri suplimentare de la naţiuni cu cel puţin o echipă în Liga Campionilor: Aalborg Handbold (Danemarca), Fraikin BM Granollers (Spania), HBC Nantes (Franța), Telekom Veszprém HC (Ungaria), Orlen Wisla Plock (Polonia), Sporting CP (Portugalia) și CS Minaur Baia Mare
  • Solicitări de upgrade din Liga Europeană EHF fără loc în Liga Campionilor: HC PPD Zagreb (Croația), Elverum Handball (Norvegia), RK Celje Pivovarna Laško (Slovenia), Kadetten Schaffhausen (Elveția), Ystads IF HF (Suedia) și HC Motor (Ucraina)

Echipa macedoneană HC Vardar 1961 a fost exclusă din sezonul viitor al Ligii Campionilor, din cauza datoriilor pe care le are către foști jucători.

Vardar a câștigat titlul național și Cupa Macedoniei de câte 15 ori, Supercupa Macedoniei de trei ori. Și-a trecut în palmares și Liga Campionilor, în sezoanele 2016/2017 și 2018/2019.

CS Rapidcsm bucurestics dinamoehf champions leagueminaur baia mare