EURO 2020 | Anchete demarate de UEFA, după finala de pe Wembley! Ce a atras atenția forului european

Articol de Alexandru Dan - Publicat marți, 13 iulie 2021, ora 20:37,
EURO 2020. Profimedia Images
EURO 2020. Profimedia Images

Italia și Anglia s-au duelat duminică seară, pe stadionul Wembley, pentru cucerirea Campionatului European, câștigat ultima dată de Portugalia, în anul 2016!

Naționala condusă de Roberto Mancini a scris istorie pe Wembley, reușind să aducă în peninsulă titlul european după 53 de ani. Italienii au avut un parcurs fără greșeală la EURO 2020, izbutind să câștige toate meciurile până în marea finală. Astfel, de la venirea tehnicianului din anul 2018, „Squadra Azzura” nu a pierdut niciun meci, stabilit un record greu de egalat în rândul echipelor naționale.

De cealaltă parte, englezii au ratat șansa de a-și adjudeca trofeul chiar în fața propriilor suporteri, iar acest lucru i-a scandalizat pe suporterii britanici, care i-au criticat pe elevii lui Gareth Southgate.

Citește și ACUZE GRAVE LA ADRESA VEDETELOR LUI SOUTHGATE: „NU POȚI SĂ LAȘI UN COPIL SĂ BATĂ”

În ciuda spectacolului din teren, finala de pe Wembley a fost umbrită de incidentele violente atât dinaintea startului partidei, cât și după finalul acesteia. Mai mulți suporteri au încercat să intre pe stadion, chiar dacă nu aveau bilet, iar acest lucru a dus la un conflict violent între fani și stewarzi. Deși forțele de ordine au încercat să-i împiedice pe spectatori, mai mulți englezi au pătruns în arenă.

Sursa foto- Profimedia Images, credit- Credit: Thomas Eddy/Alamy Live News

Aceste lucruri le-au atras atenția celor de la UEFA, care au demarat imediat mai multe anchete. Concret, forul european va investiga în primă fază invadarea terenului de către suporteri, aruncarea de obiecte în teren de către suporterii englezi, tulburările cauzate de suporteri în timpul imnului național și folosirea unor obiecte pirotehnice de către suporteri.

De asemenea, UEFA anunță că a deschis, separat, o altă anchetă. Un inspector din cadrul Comisiei de Etică și Disciplină a fost delegat pentru a analiza incidentele produse în interiorul și în exteriorul stadionului Wembley.

Până în acest moment, poliţia britanică a efectuat 49 de arestări şi a anunţat că 19 dintre agenţii de la fața locului la acea vreme au fost răniţi după ce s-au confruntat cu grupuri de suporteri în apropierea stadionului Wembley.

Citește și FINALA EURO 2020 „CONTINUĂ”! ENGLEZII CER REJUCAREA CU ITALIA: „I-AU TRATAT CA PE NIȘTE SCLAVI”

realitateauefaancheta uefafinala wembleyeuro 2020