EURO 2020 | Danemarca, incapabilă să reacționeze! Finlanda, victorie pentru istorie

Articol de Ciprian Chirilă - Publicat sâmbătă, 12 iunie 2021, ora 22:30,
E3shZkGWEAAKW4t (1)
E3shZkGWEAAKW4t (1)

Finlanda s-a impus în fața Danemarcei cu scorul de 1-0, în primul meci al Grupei B de la EURO 2020.

 

Unicul gol al întânirii a fost marcat de Pohjanpalo, în minutul 60.

 

Disputa dintre câștigătoarea competiției din 1992 și naționala nordică de pe ”Parken Stadium”, din Copenhaga, a început la ora 19:00, dar s-a încheiat la câteva ore distanță, fiind marcat de momente dramatice.

Sursa foto: Getty Images

 

În finalul primei părți, la scorul de 0-0, Eriksen s-a prăbușit pe gazon fără să fie atins de vreun adversar. Imediat, medicii au intervenit de urgență și i-au făcut manevre de resuscitare pe gazon cu defibrilatorul, după care l-au transportat la spital. Acolo, starea vedetei de la Inter a fost stabilizată.

 

Referitor la fotbal, prima parte a meciului de la Copenhaga, Danemarca a dominat clar jocul, o dominare asemănătoare cu cea a Italiei din meciul de deschidere cu Turcia, cu multe ocazii la poartă, dar fără să le fructifice.

 

La reluarea ce s-a produs la ora 21:30, jucătorii danezi au apărut foarte afectați de ce se întâmplase cu decarul lor. Raportul de forțe nu s-a schimbat, naționala scandinavă terminând partida cu doar un șut la poartă. Totuși, Finlanda a profitat de faptul că danezii au fost marcați psihic de episodul dramatic cu Eriksen și a punctat prin lovitura de cap a lui Pohjanpalo, în minutul 60.

În minutul 74, s-a produs un alt moment important al partidei. Danemarca primește penalty, dar Hojbjerg ratează de la punctul cu var. Portarul Hradecky și-a făcut datoria, iar poarta a rămas intactă.

 

În final, nordicii, aflați la debut la un turneu final, s-au impus la limită în primul meci din Grupa B și așteaptă replica celorlalte două naționale din grupă. Belgia și Rusia se confruntă de la ora 22:00 la St. Petersburg. Dar mai mult decât rezultatul, contează faptul că starea de sănătate a lui Eriksen s-a îmbunătățit.

 

Echipele de start Danemarca – Finlanda:

Danemarca: Schmeichel – Wass, Kjaer, Christensen, Maehle – Eriksen (Jensen 45), Hojbjerg, Delaney – Poulsen, Wind, Braithwaite; Selecționer: Kasper Hjulmand

Finlanda: Hradecky – Raitala, Arajuuri, O’Shaughnessy, Uronen – Lod, Kamara, Sparv, Toivio – Pohjanpalo, Pukki; Selecționer: Markku Kanerva

 

CITEȘTE ȘI –>> EURO 2020 | BREAKING NEWS | ERIKSEN A FOST STABILIZAT LA SPITAL! ANUNȚUL DANEZILOR

realitateafinandaeuro 2020eriksendanemarca