EURO 2020 | Fotbalistul care nu a mai vrut să intre pe teren după ce a trăit episodul Eriksen din fața televizorului: „A fost o barieră psihică”

Articol de George Drafta - Publicat luni, 14 iunie 2021, ora 15:35,
eriksen tv
eriksen tv

Daley Blind a privit cu alți ochi momentul dificil prin care a trecut unul dintre jucătorii de top din Europa. 

Olandezului i s-a descoperit în trecut o afecțiune la inimă. În 2019, medicii au constatat o inflamație severă a mușchiului acesteia, iar anul trecut jucătorului de 31 de ani i s-a montat un defibrilator cardiac după ce a leșinat în timpul unei partide amicale pe care o disputa în triocul lui Ajax. După ce a văzut scenele șocante de pe Parken, lui Blind i-au trecut prin minte mai multe scenarii. Unul dintre ele a fost dezvăluit de selecționerul său, Frank de Boer.

 

„Pentru el n-a fost deloc ușor să trăiască din fața televizorului drama lui Christian Eriksen. A luat în calcul inclusiv să nu joace în această seară. Încărcătura emoțională a fost imensă”, a precizat fostul mare fotbalist olandez la sfârșitul meciului cu Ucraina. 

Blind a dezvăluit ce l-a determinat să intre pe teren la doar o zi după ce s-a încărcat emoțional privind la televizor momentele dramatice în care medicii danezi încercau să îi salveze viața lui Eriksen.

 

„Ce i s-a întâmplat lui Eriksen a avut un impact uriaș asupra mea și nu doar pentru că îmi e prieten. Situația e dificilă pentru el. Și eu am avut ceva probleme asemănătoare, așa că a trebuit să depășesc o barieră psihică pentru a putea juca. A trebuit să mă conving să joc, sunt mândru că am reușit s-o fac, emoția m-a copleșit la final de partidă și am început să plâng.

M-am gândit să nu joc. Imaginile văzute cu Christian la TV m-au afectat mult, nu am dormit foarte bine din cauza asta. Când am văzut că Eriksen și-a încurajat colegii să termine meciul, am decis să joc și eu. Bineînțeles, am luat decizia asta și pentru că am acordul medicilor”, a povestit la rândul său Blind. 

 

 CITEȘTE ȘI –>> EURO 2020 | VEDETA BARCELONEI A REACȚIONAT DUPĂ CLIPELE DE COȘMAR DE LA COPENHAGA: „A FOST O EXPERIENȚĂ ORIBILĂ”

eriksenprobleme cardiaceblindfrank de boerrealitatea