EURO 2020 | Italia, premiu pe măsură după câștigarea titlului european! Cât încasează și Anglia

Articol de Alexandru Dan - Publicat luni, 12 iulie 2021, ora 18:09,
Italia, Profimedia Images
Italia, Profimedia Images

Italia și Anglia s-au duelat aseară, pe stadionul Wembley, pentru cucerirea Campionatului European, câștigat ultima dată de Portugalia, în anul 2016!

Naționala condusă de Roberto Mancini a scris istorie în meciul de aseară, reușind să aducă în peninsulă titlul european după 53 de ani. Italienii au avut un parcurs fără greșeală la EURO 2020, izbutind să câștige toate meciurile până în marea finală. Astfel, de la venirea tehnicianului din anul 2018, „Squadra Azzura” nu a pierdut niciun meci, stabilit un record greu de egalat în rândul echipelor naționale.

După triumful de pe Wembley, Italia va primi nu mai puțin de 34 de milioane de euro, după victoriile pe linie de la turneul final. De cealaltă parte, adversara din meciul de aseară, Anglia, va primi 30,25 de milioane de euro. Naționala condusă de Gareth Southgate a avut un egal şi două victorii în faza grupelor, iar premiul pentru marea finală a fost de șapte milioane de euro, la care se adaugă și recompensele pentru celelalte dueluri din cadrul competiției.

De obicei, din premiul total, o proporţie 40 la sută este distribuită către jucători. Astfel, lotul naţionalei Italiei, format din 26 de jucători, vor împărţi 13,6 milioane de euro, iar cei ai reprezentativei engleze, 12,1 milioane de euro.

Citește și VIDEO EURO 2020 | BUCURIE MAXIMĂ PENTRU ITALIA! CHIELLINI A RIDICAT DEASUPRA CAPULUI TROFEUL MULT VISAT

euro 2020realitateaitaliapremiuanglia