EURO 2020 | Medicii îi implantează un stimulator cardiac lui Eriksen, după incidentul de la Copenhaga

Articol de Mihai Cristian - Publicat joi, 17 iunie 2021, ora 12:58,
eriksen tv
eriksen tv

Christian Eriksen se află şi acum în spital, după ce s-a prăbuşit pe gazon în partida de la Campionatul European dintre Danemarca şi Finlanda, terminată ulterior cu scorul de 0-1.

După ce pe terenul de joc i s-au făcut primele manevre de resuscitare, Eriksen a fost transportat la spital în Copenhaga, unde a fost stabilizat de medici, iar acum se află în afara pericolului, potrivit ultimelor informaţii. Simon Kjaer, căpitanul Danemarcei, a fost cel care s-a asigurat că Eriksen nu şi-a înghiţit limba şi l-a pus în poziţia corectă până au venit medicii, care au avut nevoie şi de defibrilator.

 

 

În momentul în care Eriksen a devenit inconştient pe terenul de fotbal, jucătorii Danemarcei au făcut zid în jurul jucătorului pentru a nu fi surprins momentul dureros prin care trecea. De altfel, prezentă la joc, soţia lui Eriksen a intrat pe terenul de joc, unde a fost consolată de căpitanul Kjaer.

 

Acum, după ce a devenit stabil, lui Christian Eriksen i se va implanta un defibrilator cardiovascular, care îl va ajuta să treacă peste probleme cu ritm cardiac. Acest defibilator este un aparat de mici dimensiuni îi va fi implantat lui Eriksen sub claviculă, de unde va monitoriza bătăile inimii şi va putea interveni în momentul în care sesizează modificări ale ritmului cardiac. Cipul are posibilitatea de a reporni inima în momentul în care nu mai e sigură contracţia ventriculară a ritmului bătăilor.

 

,,Christian a acceptat aceast soluţie. Pentru ea au optat specialişti din ţară şi din străinătate.”, a precizat Federaţia Daneză.

 

 

Citeşte şi MINCIUNI INCREDIBILE PE BAZA CAZULUI LUI ERIKSEN: ,,VOM FI FORŢAŢI SĂ ACŢIONĂM”

eriksendanemarcarealitateadefibrilator cardiaceuro 2020